gymnast stick man 2353968 1280 E-WALL

Πανελλαδικές / Απάτη με πλαστά πιστοποιητικά της αθλητικής ομοσπονδίας για επιπλέον μόρια στις εξετάσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πανελλαδικές / Απάτη με πλαστά πιστοποιητικά της αθλητικής ομοσπονδίας για επιπλέον μόρια στις εξετάσεις

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων που πλαστογραφούσαν πιστοποιητικά αθλητικών διακρίσεων που θα χρησιμοποιούνταν για την ευεργετική μοριοδότηση των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με το News247.gr.

Βήμα βήμα / Δωρεάν εργαλεία: Δημιουργία βίντεο για το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 47, 49, 39, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, κλοπή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσθείσα και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους στις πολεμικές τέχνες, προσέγγισαν γονείς, των οποίων τα ανήλικα παιδιά φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υποσχέθηκαν ότι έναντι χρηματικού ανταλλάγματος (3500 έως 7000 ευρώ) ο 47χρονος θα προχωρούσε στην κατάρτιση πλαστών φύλλων αγώνων, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιακή θέση κατάταξης.

Δημοφιλή!!  Αγωνία για το μέλλον των παιδικών σταθμών στο Δήμο Θερμαϊκού / Κίνδυνος να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Στη συνέχεια, θα εξέδιδε αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και στη συνέχεια θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου οι ανήλικοι αθλητές να τύχουν ευνοϊκής μοριοδότησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν. Το νέο παραμύθι του AMBER Alert Europe για τη Διεθνή Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών

Όσον αφορά τους ρόλους που διαδραμάτισαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που κατείχε στην Ομοσπονδία, συνέτασσε τα πλαστά φύλλα αγώνων, ενώ ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολείων λειτουργούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου. Επιπλέον, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), γονείς ανήλικου μαθητή, προχώρησαν στην κατάθεση πλαστού πιστοποιητικού στην αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου ο ανήλικος να λάβει ευεργετικό βαθμό.

Δημοφιλή!!  Υποχρεωτική Υπεύθυνη Δήλωση Πολυθεσίας/Πρόσθετης Απασχόλησης για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς έως 31/3/2024

Όπως εξακριβώθηκε μέχρι στιγμής, έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνων στα οποία συμμετέχουν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους ιδιότητας.

Όπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επιτεύχθηκε ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα οφέλη αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά – Aπλά χρειάζεται να είναι ευτυχισμένα!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω