67 E-WALL

Καθηγητής μαθηματικών στη Βρετανία απολύθηκε για σεξισμό, επειδή είπε σε μαθήτριες, μπράβο κορίτσια!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τη διδασκαλία σε έναν καθηγητή μαθηματικών, αφού τον έκρινε “ένοχο” για “διάκριση φύλου” ενός μαθητή και την έκφραση “υπερθρησκευτικών” απόψεων στην τάξη, αναφέρει το Fox News. Ο Joshua Sutcliffe, 32 ετών, κρίθηκε ένοχος για απαράδεκτη επαγγελματική συμπεριφορά και δυσφήμιση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, μετά από εξέταση του από τον Οργανισμό Ρύθμισης της Διδασκαλίας του Υπουργείου Παιδείας (TRA).

Ο Sutcliffe δήλωσε ότι η διοίκηση του σχολείου τον έθεσε σε αργία, αφού συνεχάρη δύο μαθήτριες, για την εξαιρετική τους εργασία στην επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος στην τάξη. Είπε: “Μπράβο, κορίτσια!” στις δύο μαθήτριες, αλλά  η μία από αυτές φέρεται να μην αυτοπροσδιορίζεται, ως γυναίκα και αυτό στο μυαλό της ήταν ένας λάθος χαρακτηρισμός αναφέρει το Fox News. Οι γονείς της μαθήτριας παραπονέθηκαν στο σχολείο, με αποτέλεσμα ο Sutcliffe να τεθεί σε άδεια για μία εβδομάδα. Ο ίδιος δήλωσε ότι το σχολείο τον ανάγκασε στη συνέχεια να δώσει συνέντευξη τύπου(!) και να ζητήσει συγγνώμη για τον λανθασμένο χαρακτηρισμό, ενώ ο ίδιος πίστευε ότι το θέμα επιλύονταν καλύτερα με μια συζήτηση μεταξύ των γονέων του κοριτσιού και τον ίδιο.

Δημοφιλή!!  Νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων-ΕΛΜΕ για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Κυριακή 24/3 στις 5μμ

Ο Sutcliffe κατέθεσε αγωγή εναντίον του σχολείου μετά την απόλυσή του, η οποία διευθετήθηκε αργότερα στο δικαστήριο. Ο καθηγητής μαθηματικών, ο οποίος λέει ότι είναι πιστός χριστιανός, μεταφέρθηκε σε ένα καθολικό σχολείο στο βόρειο Λονδίνο την επόμενη χρονιά, όπου βρέθηκε να εμπλέκεται σε περισσότερες διαμάχες γύρω από το αυξανόμενο κίνημα για την ταυτότητα φύλου. Σύμφωνα με το Fox News, ο Sutcliffe έδειξε στην τάξη του ένα βίντεο του PragerU στο οποίο εμφανιζόταν η συντηρητική σχολιάστρια Allie Beth Stuckey να συζητά για τον ανδρισμό. Αρνείται ότι έδειξε το βίντεο αυτό στην τάξη και δήλωσε ότι το συνέστησε στους μαθητές να το παρακολουθήσουν στο σπίτι τους με δική τους πρωτοβουλία.

Δημοφιλή!!  12χρονος μαθητής στην Αμαλιάδα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ποδήλατο - Υποψίες για δολιοφθορά

Επιπλέον, ο Sutcliffe κρίθηκε ένοχος και για άλλα περιστατικά, μεταξύ των οποίων η συζήτηση της χριστιανικής άποψης για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και το Ισλάμ. Ωστόσο, δήλωσε στο Fox News ότι έκανε αυτά τα σχόλια σχετικά με τον βιβλικό γάμο, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της Βιβλικής Λέσχης της πανεπιστημιούπολης. Εξαιτίας αυτών των περιστατικών, το Υπουργείο Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε μόνιμα στον Sutcliffe να διδάσκει, μια απόφαση που ο ίδιος λέει ότι θα προσβάλει στο δικαστήριο. Ο Sutcliffe δήλωσε στο Fox News ότι οι εκπαιδευτικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται να έχουν μόνο μία άποψη για το φύλο και τη σεξουαλικότητα.

Δημοφιλή!!  Απογευματινή διαδήλωση στον Πειραιά ενάντια στις μεσαιωνικές διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και την τρομοκρατία

Το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, μια ομάδα υπεράσπισης που υποστηρίζει τον Sutcliffe, πιστεύει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασίσει τελικά να υποστηρίξει τη θρησκευτική ελευθερία και ο Sutcliffe θα αποκατασταθεί. Ωστόσο, η ομάδα προειδοποιεί επίσης ότι η απόφαση του TRA δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς εκφοβίζει τους εκπαιδευτικούς με φόβο επειδή εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους, αναφέρει το πρακτορείο.  Αυτή η απόφαση στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι οι χριστιανοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούν πλέον να εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αν το κάνετε, θα σας κυνηγήσουν και θα σας απαγορεύσουν να βρίσκεστε στην τάξη, δήλωσε σε δελτίο Τύπου η διευθύνουσα σύμβουλος του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, Andrea Williams.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες

Πηγή: humanevents.com

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω