Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του. Κανένας δεν υποχρεούται να μετακινηθεί στο κλειστό σχολείο του. Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Κυβέρνησης και στην τηλεεκπαίδευση δια πάσαν νόσο…
Καταγγέλλουμε έντονα τις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Κυβέρνησης που επιχειρούν τη γενίκευση και νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης, επιβάλλοντάς την ακόμα και για μία ή δύο ημέρες κλεισίματος σχολείων λόγω έκτακτων συνθηκών (π.χ. κακοκαιρίας). Αυτή η πρακτική όχι μόνο είναι παιδαγωγικά αβάσιμη, αλλά και νομικά αμφισβητήσιμη και αντι-
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ :
- Δεν Υπάρχει Υποχρέωση Προσφοράς Εργασίας με Ίδια Μέσα
- ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙκανένας εκπαιδευτικός να παρέχει τηλεκπαίδευση από τον χώρο της κατοικίας του.
- ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕτη χρήση προσωπικών μέσων και υποδομών (Η/Υ, σύνδεση internet). Ο Νόμος για την Τηλεργασία ($ν.4807/21$) είναι σαφής: ο φορέας οφείλει να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης προσωπικών μέσων δεν μπορεί να επιφέρει κυρώσεις.
- ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑσυμμετοχής, ειδικά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης (διακοπές ρεύματος/internet).
- Κανένας/Καμία σε Κλειστό Σχολείο
- ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕσε κλειστές σχολικές μονάδες, διακινδυνεύοντας την ασφάλειά μας. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικό να παραβιάσει οδηγίες για αποφυγή μετακινήσεων. Όποια εντολή δοθεί πρέπει να είναι γραπτή με ανάληψη της πλήρους ευθύνης.
- Κατάργηση Εργασιακών Δικαιωμάτων & Νομικοί Κίνδυνοι
- Καταγγέλλουμετην πρακτική των διευθυντών/τριών που ζητούν επικοινωνία ή ηλεκτρονικές συνεδριάσεις εκτός εργασιακού ωραρίου. Δεν είμαστε 24 ώρες το 24ωρο συνδεδεμένοι υπηρεσιακά.
- Επισημαίνουμεότι η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης νομιμοποιεί την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τα Προσωπικά Δεδομένα, όπως είχε επιβεβαιώσει η Απόφαση 50/2021 της ΑΠΔΠΧ.
Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!
Εμείς ξαναλέμε: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, τα σχολεία δεν πατάνε ένα κουμπί, με όποια ευκαιρία, και μεταμορφώνονται σε τηλε-σχολεία.
Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε!
- Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους/τις εκπαιδευτικούς του συλλόγου τους να μην πραγματοποιήσουν τηλε- «εκπαίδευση» την Παρασκευή 5/12/2025, πράγμα που είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατο πρακτικά και το υπουργείο το ξέρει.
- Καλούμε τη ΔΟΕ να καλύψει όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα
Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ και της Κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός των χιλιάδων χαμένων ωρών λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία με μεγάλα προβλήματα συντήρησης, θέρμανσης, εξοπλισμού.
Αν το Υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των παιδιών θα είχε φροντίσει να καλύψει ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς, να μειώσει τον αριθμό των παιδιών στην τάξη, δεν θα υπονόμευε τις δομές ειδικής αγωγής, θα έπαιρνε μέτρα για να ενισχυθεί η ενισχυτική διδασκαλία κλπ.
Από την ανακοίνωση της ΔΟΕ 24/2/22 Ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr) «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους».






