ΑΣΕΠ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 στη σελίδα του Α.Σ.Ε.Π.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στις ανωτέρω Προκηρύξεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις ανωτέρω Προκηρύξεις αρχίζει στις 25 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 8 Αυγούστου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών, στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού

Σε συνέχεια του από 12.7.2024 σχετικού δελτίου τύπου με θέμα «Έκδοση Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε.», από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η αριθμ. 85786/Ε1/25.7.2024 (ΑΔΑ: Ψ56Φ46ΝΚΠΔ-ΣΑΡ) Πρόσκληση με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για υποβολή δικαιολογητικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού»

Ως εκ τούτου, καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01 και ΔΕ02, οι οποίοι πρόκειται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις αριθμ. 1ΓΤ/2024 (τ. Προκ. Α.Σ.Ε.Π. 25/10.07.2024) και 2ΓΔ/2024 (τ. Προκ. Α.Σ.Ε.Π. 26/10.07.2024) Προκηρύξεις του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), όπως ισχύουν,

  • να δημιουργήσουν λογαριασμό (εφόσον δεν διαθέτουν) στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (https://opsyd.sch.gr/)
  • να συμπληρώσουν/επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου τους, υποβάλλοντας σχετικά αιτήματα επικαιροποίησης στοιχείων στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., μεταφορτώνοντας τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων επικαιροποίησης/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών ορίζεται:

 από την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 17:00

Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 1ΓΤ/2024 ΚΑΙ 2ΓΔ/2024

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στις 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 Προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ 25/11.07.2024 και ΦΕΚ 26/11.07.2024, αντίστοιχα) που αφορούν  στη  διαδικασία κατάταξης  με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Γενικής Εκπαίδευσης  κατηγορίας  Τ.Ε. (1ΓΤ/2024) και κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης  κατηγορίας  Δ.Ε.  (2ΓΔ/2024).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στις ανωτέρω Προκηρύξεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις ανωτέρω διαδικασίες λήγει στις 8 Αυγούστου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Σημαντική επισήμανση για την πληρωμή Κωδικού Παραβόλου:

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο Α.Σ.Ε.Π. ολοκληρώνεταιόταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο εικοσαψήφιος (20ψήφιος) κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ).

Δημοφιλή!!  5Κ/2023: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων ΥΕ

Eφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε «οριστικοποίηση» της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ (https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromeskai-eispraxeis/e-paravolo)

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μεταφόρτωση αρχείων στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.)  στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής. Επιπλέον, προς διευκόλυνση των υποψηφίων, παρουσιάζεται σε Γράφημα ο αριθμός των επισκέψεων ανά ώρα της ημέρας στον Κόμβο του ΑΣΕΠ (ενδεικτικά παρατίθεται η κίνηση για τον μήνα Ιούνιο 2023).

Το ΑΣΕΠ δε φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Για τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Δεδομένων του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4) τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 14:00.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk> Δημιουργία Ερωτήματος > Γενικές διευκρινίσεις ή τηλεφωνικά (2131319100, Επιλογή 2), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις και τα Εγχειρίδια Χρήσης (Βοήθεια → Συχνές Ερωτήσεις ή Εγχειρίδια Χρήσης) πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Aκαθάριστοι πίνακες ΑΣΕΠ της 1ΓΕ/2023 – 2ΓΕ/2023 ταξινομημένοι κατά κλάδο ή ειδικότητα

Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε.

Διαδικασία Κατάταξης Εκπαιδευτικών Κατηγορίας Τ.Ε. για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) καλεί τους εκπαιδευτικούς κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02 και ΤΕ16 (Μουσικής) να υποβάλουν αίτηση για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας. Η διαδικασία αυτή αφορά την πλήρωση των κενών θέσεων και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη διαδικασία κατάταξης. Η αίτηση αφορά τον κλάδο και την ειδικότητα των υποψηφίων, καθώς και τις μουσικές ειδικεύσεις για τον κλάδο ΤΕ16.

  1. Υποβολή Αίτησης: Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π.
  2. Δήλωση Θέσης και Ειδικότητας:
    • Για τον κλάδο ΤΕ16 (Μουσικής μη Ανωτάτων Ιδρυμάτων), οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν τον κωδικό θέσης 319 και τον κωδικό τίτλου 419.
    • Για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία, πρέπει επίσης να δηλώσουν τους κωδικούς θέσης/τίτλου των αντίστοιχων μουσικών ειδικεύσεων.
Δημοφιλή!!  Τροποποίηση Προκηρύξεων 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 - Υπολογισμός Εκπαιδευτικής Προϋπηρεσίας

Κριτήρια Μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των υποψηφίων βασίζεται σε αντικειμενικά και προκαθορισμένα κριτήρια, όπως ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές διατάξεις.

  1. Γλωσσομάθεια: Ενσωματώνονται νέες διατάξεις για την αναγνώριση και μοριοδότηση γλωσσικών δεξιοτήτων.
  2. Ειδικές Μοριοδοτήσεις:
    • Τρίμηνες συμβάσεις
    • Υπηρεσία σε δυσπρόσιτες περιοχές
  3. Ακαδημαϊκά Προσόντα: Καθορισμός και μοριοδότηση ακαδημαϊκών προσόντων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Ενσωματώθηκε ο νόμος 5094/2024 όσον αφορά τη Γλωσσομάθεια!
  • Ενσωματώθηκαν οι ειδικές μοριοδοτήσεις για τι τρίμηνες συμβάσεις και τα δυσπρόσιτα
  • Νέες ρυθμίσεις για αποφοίτους ΙΕΚ
  • Οι υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής μη Ανωτάτων Ιδρυμάτων, εφόσον επιθυμούν να διοριστούν ή και να προσληφθούν σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, πρέπει να δηλώσουν τον κωδ. θέσης 319 με κωδ.τίτλου 419 που αντιστοιχεί στον κλάδο/ειδικότητα ΤΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΗ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ. Επιπλέον, για τη δυνατότητα διορισμού ή και πρόσληψής στους στα Μουσικά Σχολεία πρέπει να δηλώσουν και τον/τους κωδικό/ούς θέσης/τίτλου των αντίστοιχων μουσικών ειδικεύσεων που διαθέτουν, έτσι ώστε να καταταχθούν στους αντίστοιχους πίνακες μουσικών ειδικεύσεων.
Ποιους κλάδους αφορά η 1ΓΤ;
  • ΤΕ01.04 ΨΥΚΤΙΚΟΙ
  • ΤΕ01.06 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ
  • ΤΕ01.07 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ
  • ΤΕ01.13 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ Η/Υ
  • ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
  • ΤΕ01.20 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
  • ΤΕ01.25 ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ
  • ΤΕ01.26 ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ
  • ΤΕ01.29 ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ KAI ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  • ΤΕ01.30 ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ -ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ
  • ΤΕ01.31 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (ΒΟΗΘ. ΑΚΤΙΝ.)
  • ΤΕ02.01 ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΔΟΜΙΚΟΙ
  • ΤΕ02.02 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ
  • ΤΕ02.03 ΧΗΜΙΚΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  • ΤΕ02.04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • ΤΕ02.05 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
  • ΤΕ02.06 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΤΕ02.07 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
  • TE16 + όργανα

Αίτηση θεραπείας / Πώς εφαρμόζεται – Τι ισχύει για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [365.95 KB]

Εκδόθηκε τροποποίηση στις προκηρύξεις 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024, όπως είχε προαναγγελθεί. Η τροποποίηση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 28/ΑΣΕΠ/16.07.2024 και περιλαμβάνει τη διόρθωση μιας σημαντικής επισήμανσης σχετικά με την εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

Σημαντική Επισήμανση

  • Εκπαιδευτική προϋπηρεσία: «Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε μήνες χωρίς να υπολογίζονται τα υπόλοιπα ημερών».

Αυτή η επισήμανση υπήρχε στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, αλλά είχε παραληφθεί εκ παραδρομής από την αρχική έκδοση των προκηρύξεων 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024. Η αναφορά αυτή είναι τώρα προσθήκη για να διευκρινιστεί ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας.

  • Σχετικά με την προκήρυξη 1ΓΕ/2024:
    • Η ανακοίνωση των τελικών πινάκων από το ΑΣΕΠ έγινε στις 13/06/2024.
    • Οι τελικοί πίνακες δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ στις 27/06/2024.
    • Οι τελικοί πίνακες αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 17/07/2024.
Δημοφιλή!!  Ανακοίνωση Πίνακα Βαθμολογίας για την Πρόσκληση/Προκήρυξη 1Γ/2024 του ΑΣΕΠ

451871397 10162107198976042 8082829599177818014 n

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

Για 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια προτάσσονται των υποψηφίων που δεν τη διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια, προκειμένου να προτάσσονται στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης πρέπει να το δηλώσουν στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης
Για όλες τις περιπτώσεις των πτυχιούχων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, θα πρέπει να συντρέχουν οι διατάξεις των άρθρων 159 και 201 του ν. 5094/2024 (Α΄39) (Άρθρο 159) «Για την ένταξη στους κλάδους εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οι οποίοι δεν έχουν απολυτήριο ελληνικού εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου ή ισότιμου ελληνικού σχολείου ή πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από πρόγραμμα σπουδών στην ελληνική γλώσσα, απαιτείται πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το οποίο χορηγείται από το Κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας (επίπεδο Γ2)[…].(Άρθρο 201) Οι βεβαιώσεις του άρθρου 159 της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την πλήρη γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας και γνώση της ελληνικής Ιστορίας που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος εξακολουθούν να γίνονται δεκτές ως πιστοποιητικό ελληνομάθειας.»
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω