synentefxi typou kyriakou mitsot

Μητσοτάκης: “Προεκλογικό” νέο μισθολόγιο Δ.Υ από το 24 με αυξήσεις!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας ο πρωθυπουργός προανήγγειλε προεκλογικά, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο από 1/1/2024

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων από 1/1/2024.

Εξήγησε δε, πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Οι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια, παρότι υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις δεν είδαν αύξηση ποτέ, τουναντίον είδαμε αύξηση γραφειοκρατίας, αύξηση μαθητών ανά τάξη, μείωση χρηματοδότησης δήμων για σχολεία, δικαστήρια ενάντια στις διεκδικήσεις, αλλά και μια γενικότερη αυταρχικοποίηση της εκπαιδευτικής πολιτικής!

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο εισαγωγικός μισθός του εκπαιδευτικού είναι χαμηλότερος από τον εθνικό κατώτατο μισθο! Τι να πει κανείς από κει και πέρα…

«Ναι θα έχουμε νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων το 2024, ήδη όμως έχουν γίνει στοχευμένες παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, Θυμίζω το 10% για τους γιατρούς αλλά και την λογική των πριμ παραγωγικότητας. Αυτό συνδέεται άρρηκτα και με την αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για ενδεχόμενες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα απάντησε ότι μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα οι επιχειρήσεις, προσφέροντας και άλλες παροχές.

«Σίγουρα μπορούν καλύτερα οι επιχειρήσεις για τις αυξήσεις μισθών. Πρέπει να στηριχθούν πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ακρίβεια», συμπλήρωσε.

Κεραμέως για (Προεκλογικές) Αυξήσεις Μισθών- Αξιολόγηση – Πίνακες ΑΣΕΠ – Φάση Αναπληρωτών – Εκλογές

Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω