Zeta Makri Ζέττα Μακρή

Ζ. Μακρή στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ για νέο σύστημα ΑΣΕΠ, αξιολόγηση, πανδημία και διετή παραμονή νεοδιόριστών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πρόσθετης λήψης μέτρων στα σχολεία, επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ίδια σημείωσε: «Η πανδημία έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια και αγωνία στους γονείς. Παγίως και σταθερά το Υπουργείο μας στα θέματα αυτά που αφορούν στην υγεία των παιδιών μας, συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών. Εάν λοιπόν το Υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή υποδείξουν μέτρα, εμείς αντίστοιχα παίρνουμε τις αποφάσεις οι οποίες επιβάλλονται. Αυτό κάναμε κατά την πανδημία και το κάναμε με επιτυχία και με υγειονομική ασφάλεια.

Επέστρεψαν τα παιδιά στις σχολικές τάξεις. Η δική μας η φροντίδα ως υπουργείο είναι να είναι ασφαλής η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Ερωτηθείσα για το αν δρομολογείται νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όχι. Το σύστημα είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί, είναι πια νόμος του κράτους. Εφαρμόζεται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τώρα θα γίνει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Είναι κάτι που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί. Και θέλω να πω πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών προσήλθε στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Συμμετείχε το ποσοστό που έφτασε το 98%.

Δημοφιλή!!  Πίνακες δεκτών - μη δεκτών υποψηφίων εκπαιδευτικών για πλήρωση θέσεων θητείας σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Ομολογώ ότι ήταν μια πρώτη προσπάθεια και προσέγγιση αυτού του συστήματος της αξιολόγησης, η οποία θα βελτιωθεί με τον καιρό, αλλά οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις, οι φωνές, δεν οδήγησαν τους εκπαιδευτικούς στην αποχή, στην απόσυρση, στη μη συμμόρφωση και είναι νόμος του κράτους».

Προϋπολογισμός Υπουργείου Παιδείας για το 2023 – Αυξημένος κατά 239 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στο γιατί θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν για δύο χρόνια στον τόπο του πρώτου διορισμού τους οι διορισθέντες, σημείωσε:

«Για λόγους ισότητας με όλους τους υπαλλήλους που διορίζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Για λόγους λοιπόν ισονομίας πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν δύο χρόνια. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως μετά γιατί πράγματι μας έχει τεθεί και εμάς.

Συναντήθηκα πριν από πολύ λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων και τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και μου το έθεσε. Το θέμα δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα. Μόλις γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι να διορισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε τόπους που είναι πιο κοντά στα οικογενειακά τους συμφέροντα».

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Κάθε χρόνο θα έχουμε μόνιμους διορισμούς χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ (ακόμη)! Δόθηκε έμφαση σε Δβθμια - ΕΑΕ και ΕΕΠ ΕΒΠ φέτος.

ΦΕΚ: Προσοντολόγιο – Κλαδολόγιο – Σχετικά με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στην ΕΡΤ για τα σχολεία εν μέσω κορονοϊου – ιώσεων | 15/1/23 | ΕΡΤ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω