photo 1 1536x1025 1 E-wall

Ψέματα και Εμπαιγμός: Η Αλήθεια για τον 13ο & 14ο Μισθό – Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων

Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  για τον 13ο-14ο μισθό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες των προκλητικών δηλώσεων, των ψευδών ειδήσεων που καθημερινά εξαπολύουν Υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησης της ΝΔ  ενάντια στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και αφορούν τη σημερινή μισθολογική τους κατάσταση και  το δίκαιο αίτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, κ. Κ. Πιερρακάκης, ανέφερε επί λέξει για το ζήτημα του 13ου-14ου μισθού, «Και να είχαμε τα χρήματα, δε θα τα δίναμε», φανερώνοντας με αδρό τρόπο την ιδεοληψία που διακατέχει τη  Κυβέρνηση  της ΝΔ απέναντι στο Δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτό. Τη σειρά πήρε, ο τέως Υπ. Οικονομικών και νέος Αντιπρόεδρος, κ. Κ. Χατζηδάκης, εκστομίζοντας ασύστολα ψεύδη, ότι τάχα μου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν λάβει από το 2022 και μετά πάνω από 1,3 μισθούς σε ετήσια βάση.

Στο ίδιο πνεύμα, του εμπαιγμού και της θρασύτητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, ανέφερε χωρίς αιδώ πως «Η επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο τομέα θα στερήσει χρήματα από του φτωχούς».

Δημοφιλή!!  Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή: Όσα χρειάζεται να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί: Ένας Πρακτικός Οδηγός

Δυστυχώς, το κερασάκι της ψευδολογίας το έβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε «Ο 13ος μισθός έχει δοθεί μέσα από τις αυξήσεις, επομένως έχει ήδη δοθεί και πάμε για τον 14ο μισθό».

Υπενθυμίζουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια οι μοναδικές αυξήσεις-κοροϊδία  που έδωσε η Κυβέρνησή της ΝΔ ήταν τα μόλις  40 ευρώ το 2024 και τα 20 ευρώ καθαρά περίπου το 2025 το μήνα αντίστοιχα. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι με βάση τις τελευταίες εκθέσεις της Eurostat η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση, όσον αφορά τόσο την αγοραστική δύναμη και τον μέσο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρόσφατη έρευνα του ΚΕΠΕ καταδεικνύει το μισθολογικό χάσμα ακόμη και σε σχέση με τους επίσης πενιχρούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των καρτέλ που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανέχεια, Φτάνει πια!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τον αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, για πραγματικές αυξήσεις και την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Ένα αίτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους!

Η πρώτη μαζική και ηχηρή απάντηση, ενάντια στις προκλητικές δηλώσεις και τα ψέματα της Κυβέρνησης,  θα δοθεί στην Πανεργατική Απεργία στις 9 του Απρίλη!

Δημοφιλή!!  Αριστοτέλης: Καταγγελία για αυταρχικές και παραβιαστικές συμπεριφορές στελεχών εκπαίδευσης (Ομόφωνη απόφαση ΔΣ) και γνωμοδοτικό υπόμνημα από τον νομικό σύμβουλο

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:


Κύλιση στην κορυφή