Screenshot 2024 09 18T234805.882 E-wall

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί παίρνουν τραπεζικά δάνεια για να βγάλουν το μήνα

ΔΔΕ Κορινθίας:

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί παίρνουν τραπεζικά δάνεια για να βγάλουν το μήνα.

Για άλλη μια χρονιά, δεν καταβλήθηκε η πρώτη μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Με έκπληξη και απογοήτευση οι 116 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που ανέλαβαν υπηρεσία στα σχολεία της ΔΔΕ Κορινθίας στα τέλη Αυγούστου, διαπίστωσαν ότι δεν έλαβαν τον μισθό τους στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν αναμενόμενο. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοί τους σε άλλες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας πληρώθηκαν κανονικά.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προέρχονται από μια δύσκολη περίοδο ανεργίας, καθώς ο τελευταίος μισθός τους καταβλήθηκε στις 9 Ιουλίου, μετά την απόλυσή τους στις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για επαγγελματίες με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, που εργάστηκαν για χρόνια ως αναπληρωτές σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους και να μετεγκατασταθούν, πληρώνοντας ακριβά έξοδα όπως ξενοδοχεία, ενοίκια και μεταφορές, με τον αρχικό μισθό των 776 ευρώ να μην καλύπτει καν τις βασικές ανάγκες τους. Τα συνολικά τους έξοδα ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ, ενώ παράλληλα γνωρίζουν ότι τα μισθολογικά τους κλιμάκια, που βασίζονται στα ακαδημαϊκά τους προσόντα και στην προϋπηρεσία τους, δεν θα αναγνωριστούν άμεσα – ίσως και μετά τα Χριστούγεννα.

Δημοφιλή!!  Ε΄ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Το γεγονός ότι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ για τις ημέρες του Αυγούστου, τον Σεπτέμβρη και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, τους έχει αφήσει σε μια κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε «επαίτες» για τα δεδουλευμένα τους, οι οποίοι αναγκάζονται να στραφούν ακόμη και σε τραπεζικά δάνεια για να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η αβεβαιότητα αυτή βαραίνει ακόμα περισσότερο, καθώς καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.

Είναι αδιανόητο μια δημόσια υπηρεσία να μην θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την επιβίωση και τη διαβίωση των εργαζομένων της. Πώς θα μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί να καλύψουν το ενοίκιο, τη διατροφή, τη φροντίδα της οικογένειάς τους, τα έξοδα μετακίνησης προς τα σχολεία και τις υπόλοιπες οικονομικές τους υποχρεώσεις, όταν παραμένουν απλήρωτοι χωρίς καμία ειδοποίηση;

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και απαιτούν να τεθεί τέλος σε αυτήν την κατάσταση που τους εξουθενώνει οικονομικά και ψυχολογικά. Είναι καιρός η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα θέματα της μισθοδοσίας με την σοβαρότητα που αρμόζει.

Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

Δημοφιλή!!  Δισεκατομμύρια για τις τράπεζες, μισθοί πείνας για την κοινωνία

ΔΔΕ Κορινθίας 2024

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:


Κύλιση στην κορυφή