459160782 964641262132889 7264385590891471910 n 1 E-wall

Μαρκόπουλο live: Γονείς κάνουν Αποχή από τα μαθήματα εξαιτίας των συγχωνεύσεων – Μαζί τους ο σύλλογος εκπ/κων – 25 άτομα σε προκάτ που χωράει μετά βίας 17

Συμβαίνει τώρα έξω από το 4ο ΔΣ Μαρκόπουλου Μεσογαίας! 
📣Μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί στέλνουν μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω αν δεν διχοτομηθούν οι 2 τάξεις που βάλλονται από τις αντί εκπαιδευτικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης ΝΔ.
📣Μαζική αποχή μαθητών/τριων με απόφαση των γονέων φυσικά. Με στάση εργασίας συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί!

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:
Screenshot 20240909 152655 WPS Office E-wall

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ γονέων και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 12/9, 8πμ στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου # Συλ Γονέων : Αποχή των μαθητών # 2ωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις στην Β΄ και  Δ΄ τάξεις – Στάση εργασίας έως 2ώρες από της 8πμ για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου καλεί την Πέμπτη 12/9 στις 8μμ σε συγκέντρωση μαζί με τους γονείς σε συντονισμό με την απόφασή του συλλόγου γονέων να προχωρήσουν σε αποχή όλων των μαθητών από τις Β έως ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου. Μαζί με τους γονείς εκφράζουμε την πιο έντονη αντίθεσή μας στην βάρβαρη απόφαση της διοίκησης της εκπαίδευσης, κατ έντολή της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Αττικής και του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει δύο τμήματα και να μετατρέψει το σχολείο από 8θέσιο σε 6θέσιο!

Η απόφαση αυτή συνιστά μέγιστη αυθαιρεσία καθώς αγνοεί  τόσο τις πολλές διαγνώσεις μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και τη νομοθεσία για την ασφάλεια και την πυρασφάλεια της αίθουσας που είναι προκάτ και με πολύ μικρότερες διαστάσεις από τις κανονικές αίθουσες διδασκαλίας σε ένα κανονικό σχολείο. Η απόφαση της διοίκησης για την κατάργηση των δύο τμημάτων είναι παράνομη και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφαλή λειτουργία της σχολικής τάξης. Είναι πρόκληση για γονείς και εκπαιδευτικούς η απόφαση αυτή σε ένα σχολείο που στεγάζεται ολόκληρο και αποκλειστικά σε προκάτ αίθουσες. Είναι πρόκληση ο περίφημος «εξορθολογισμός» που επικαλείται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Υπ.  Παιδείας Πιερρακάκης να κόβει τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας και να ορθώνει εμπόδια στη μόρφωσή τους την ώρα που διασπαθίζονται εκατομμύρια ευρώ και οι οικονομικά ισχυροί θησαυρίζουν.

Δημοφιλή!!  Συνεχίζεται η παράνομη πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με τις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου / ΟΛΜΕ

Η καθολική συμμετοχή στην απόφαση για αποχή των γονέων και ο κοινός αγώνας με τους εκπαιδευτικούς εκφράζει το μήνυμα ότι δε θα χαρίσουμε σε κανένα το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας. Το μήνυμα ότι :

  • Αν δεν ανοίξουν όλα τα τμήματα δε θα ανοίξει και το σχολείο
  • Η αποχή την πρώτη μέρα είναι μόνο η αρχή. Αν δεν υπάρξει άμεση απόφαση για επαναλειτουργία και των δύο τμημάτων θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους τις κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωση.
  • Οι συνάδελφοι του 4ου ΔΣ Μαρκοπούλου καλούνται να συμμετέχουν στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση.

Ο σύλλογος μας καλεί σε συντονισμό και τους άλλους συλλόγους γονέων που συγχωνεύονται τμήματά του σχολείου τους όπως το 3ο ΔΣ Μαρκοπούλου και το 2ο ΔΣ Λαυρίου αλλά και όλους του γονείς και τους συναδέλφους ενάντια στην επίθεση στα δημόσια σχολεία, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  H πρόταση της ΟΙΕΛΕ στα κόμματα για την Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο 16

459300800 964641402132875 785383558975060 n E-wall

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:


Κύλιση στην κορυφή