ΕΠΑΦΟΣ: Χρήσιμα εργαλεία για τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στο πλαίσιο του συστήματος «Εκπαίδευση για όλους – εκπαίδευση με όλα τα παιδιά μαζί», ο ΕΠΑΦΟΣ έχει δημιουργήσει μια νέα σειρά βοηθημάτων για την υποστήριξη της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Στη χώρα μας το 10%-15% του μαθητικού πληθυσμού χρειάζεται ειδική αγωγή με τη συντριπτική τους πλειοψηφία  να παρακολουθεί τα Τμήματα Ένταξης στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε πολλά σχολεία μένει χωρίς βοήθεια γιατί δεν λειτουργούν Τμήματα Ένταξης σε όλες τις σχολικές μονάδες, ή ακόμα δεν έχουν αναπληρωθεί/τοποθετηθεί στα τμήματα αυτά οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί σπαταλούν πολύτιμο χρόνο φτιάχνοντας δικές τους ασκήσεις, ή εκτυπώνοντας φωτοτυπίες από βιβλία και site ειδικής αγωγής, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές με Αναπτυξιακές Διαταραχές και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες να προσαρμοστούν και να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Αρκετοί επαγγελματίες από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής συχνά αναφέρουν ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ειδικά βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια για κάποιες πολυπληθείς κατηγορίες της ειδικής αγωγής.

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Για αυτόν τον λόγο, σε συνεργασία με έμπειρους ειδικούς της Ειδικής Εκπαίδευσης δημιουργήσαμε τα κατάλληλα εργαλεία για εκπαιδευτικούς και γονείς έτσι ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών και να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσής τους. Το υλικό των βοηθημάτων περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων, συμβουλών και κοινωνικών ιστοριών καλύπτοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την υποστήριξη που χρειάζονται.

Τα βιβλία αυτά συμπυκνώνουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα της Εκπαίδευσης και με την προσπάθεια αυτή, η ομάδα του ΕΠΑΦΟΥ δεσμεύετε να αναπτύξει και άλλα προϊόντα σχεδιασμένα για την υποστήριξη της Ειδικής Αγωγής. Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία θα βρείτε εδώ.

Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας: Εκπαίδευση αλλοδαπών – παλιννοστούντων & παιδιών προσφύγων

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Τσαμουργκέλη Άννα Μαρία στο τηλέφωνο 2106990401 ή στο mail [email protected] .

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω