Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 για απουσία από την εργασία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

📌ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ

➡️Οι εκπαιδευτικοί στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19-gia-apousia-apo-ten-ergasia

➡️μπορούν να λαμβάνουν την Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία τους, η οποία εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.

📎Εφαρμόζοντας το ΦΕΚ Τ.Β΄7/06-01-2022, οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί παραμένουν σε υγειονομικό αποκλεισμό για 5 ημέρες, ενώ η άδεια μπορεί να παραταθεί και για άλλες 5 ημέρες, εάν μετά την παρέλευση των πρώτων 5 ημερών, το αποτέλεσμα του τεστ εξακολουθεί να είναι θετικό.

🎯Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται και το ΦΕΚ 3/Β-4-01-2022, δηλ. οι νοσήσαντες ή απουσιάζοντες λόγω στενής επαφής με κρούσμα εκπ/κοί, να προσκομίζουν Υπ. Δήλωση στην οποία να αναγράφεται ότι βρισκόταν σε υγειονομικό αποκλεισμό, μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ και ότι θα προσκομιστεί η σχετική βεβαίωση μόλις αυτή χορηγηθεί.

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

✏️Τη σχετική Βεβαίωση Υγειονομικού αποκλεισμού, που εκδίδεται από την Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας, την αιτούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί μέσω email στο [email protected].

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω