Άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό 5 ημερών (3+1+1)

coronavirus 4932607 340 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να πιάσει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια για αυτό το λόγο.

Πώς θα χορηγείται

Οι δύο πρώτες ημέρες θα χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Έπειτα από τον εντοπισμό δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων σε μαθητές -αλλά και μετά την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αξιωματική αντιπολίτευση- η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς μαθητών που νοσούν από κορονοϊό.

Οι σχετικές τροπολογίες βρίσκονται υπό επεξεργασία, η σύνταξή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ και θα κατατεθούν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα.

Αν και για τον δημόσιο τομέα προβλέπεται ήδη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, το ισχύον πλαίσιο θα επανακαθοριστεί με ειδική διάταξη που θα καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης.

Με το ισχύον πλαίσιο, ένα γονέας-δημόσιος υπάλληλος μπορεί να λάβει τη συγκεκριμένη άδεια μόνο στην περίπτωση που το παιδί του είναι μαθητής σε ένα σχολικό τμήμα που έχει κλείσει ολόκληρο λόγω κορονοϊού (με βάση την αναλογία 50%+1).

Όπως αναφέρεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι γονείς που έχουν παιδί που νοσεί με κορωνοϊό θα λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου.

Ωστόσο, λόγω της αλλαγής των πρωτοκόλλων αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, δική του τροπολογία για την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Εφσυν / Σκαι

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo