1451D181194 E-wall

8ο Διεθνές Masterclass & Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών

8ο Διεθνές Masterclass και Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας

της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών

Τελικές συναυλίες και τελετή απονομής βραβείων:

Κυριακή, 8 και Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 8.30 μ.μ.

 

Ο κύκλος του 8ου Διεθνούς Masterclass και Διαγωνισμού Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Μιχάλη Οικονόμου και 14 νέους μαέστρους από όλο τον κόσμο, ολοκληρώνεται με τις δύο τελικές συναυλίες, την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Μαρτίου, όπου όλοι οι νέοι μαέστροι θα διευθύνουν τα έργα που μελέτησαν με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Δωρεάν ebook: Κάνε το Φόβο Φίλο – βασισμένο στο παραμύθι Τυρίνος: Ο κλέφτης φόβων – Του Νικόλαου Σμυρνάκη

Στις 9 Μαρτίου, με το πέρας της δεύτερης συναυλίας, θα ανακοινωθεί και το όνομα του νικητή του διαγωνισμού, ο οποίος θα ψηφιστεί αποκλειστικά από τους μουσικούς της Φιλαρμόνιας. Το έπαθλο είναι μια συναυλία με την Φιλαρμόνια την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2026-27.

1390D170004 E-wall

Το πρόγραμμα των συναυλιών:

  • W. A. Mozart: Εισαγωγή “Μαγικός Αυλός»
  • L. v. Beethoven: Συμφωνία αρ. 5, σε ντο ελάσσονα
  • J. Brahms: Συμφωνία αρ. 3, σε Φα μείζονα

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο συναυλίες.

 

Κυριακή, 8 Μαρτίου και

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2026

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Με ελεύθερη είσοδο

 

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8, 17455 Άλιμος

Εύκολη πρόσβαση με τα ΜΜΜ: Λεωφ. 106 και 126, στάση «Πλατεία Φιλικής Εταιρίας» (Αγ. Βαρβάρας) ή Α2, στάση «Ναυαρίνου»

 

Το Διεθνές Masterclass και Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας είναι ένας κορυφαίος, μοναδικός στην Ελλάδα καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός θεσμός, που έχει πια καθιερωθεί ως ένα από τους σημαντικότερους και καλύτερους διεθνώς. Διεξάγεται υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του διακεκριμένου, διεθνούς φήμης Έλληνα μαέστρου,  Μιχάλη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και προσκεκλημένος μαέστρος σε όλες της ελληνικές Συμφωνικές Ορχήστρες (ΚΟΑ, ΚΟΘ, ΣΟΔΑ κλπ), καθώς και πολλών διεθνών ορχηστρών (Royal Philharmonic Orchestra, Συμφωνική Ορχήστρα Μάλτας, Συμφωνική Ορχήστρα Κατάρ κ.α.).

 

Κάθε χρόνο, 14 νέοι μαέστροι από όλο τον κόσμο επιλέγονται μεταξύ άνω των 100 αιτήσεων, επισκέπτονται την Αθήνα για 8 ημέρες και παρακολουθούν εντατικά μαθήματα με την Φιλαρμόνια, τα μέλη της οποίας στο τέλος ψηφίζουν για να επιλέξουν τον νικητή. Φέτος διεξάγεται η 8η έκδοση του θεσμού, που είναι ο μοναδικός αυτού του είδους και επιπέδου στην Ελλάδα. Οι φετινοί υποψήφιοι έρχονται από: Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Καζακστάν, Λιθουανία, Πολωνία, Βέλγιο, Ηωμένες Πολιτείες, Ελβετία, Ισραήλ, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία.

 

Τα ονόματα των φετινών υποψηφίων:

 

Συναυλία Κυριακής 8 Μαρτίου

  1. Dexter Drown, UK
  2. Foivos Kyriakoudis, Greece
  3. Connor Lyster, UK/Ireland
  4. Pablo Pegalajar, Spain
  5. Zhandos Mukhamedi, Kazakhstan
  6. Adomas Jankovič, Lithuania
  7. Jelle Proost, Belgium

 

Συναυλία Δευτέρας 9 Μαρτίου

  1. Jesse Wong, USA
  2. Eliott Beer, Switzerland
  3. Adam Allouche, Israel/France
  4. Isaac Ismael Cortijo, USA
  5. Piotr Koscik, Poland
  6. Mauro Mariani, Italy
  7. Raphaël Zeitoun, France
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:


Κύλιση στην κορυφή