ΒΕΛΟΣ

Η εκπαίδευση αρχίζει από το νηπιαγωγείο: Η αναγκαιότητα άμεσων διορισμών στην προσχολική εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η σημασία της εκπαίδευσης ξεκινά από το νηπιαγωγείο, καθορίζοντας τη βάση για τη μελλοντική εκπαιδευτική πορεία των παιδιών. Παρά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών νηπιαγωγών, που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να τους αντιμετωπίζει ως “φτωχούς συγγενείς” της εκπαίδευσης, με την πρόθεση να προχωρήσει σε μόλις 233 διορισμούς. Η απόφαση αυτή όχι μόνο υποτιμά τον κρίσιμο ρόλο των νηπιαγωγών αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η μέχρι τώρα πληροφορίες μας φανερώνουν ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για τον κλάδο μας θα ανέρχονται +/- 400. Η προσπάθεια του ΠΑΣΑΝ συνεχίζεται τόσο ως προς την διεκδίκηση μεγαλύτερου αριθμού διορισμών όσο και στην σύσταση- ίδρυση των οργανικών λόγω της δίχρονης προσχολικής. ΠΑΣΑΝ

Ακολουθεί η επιστολή ομάδας νηπιαγωγών για τους επικείμενους διορισμούς

Ανεπαρκείς Διορισμοί και οι Επιπτώσεις τους

Οι προτεινόμενοι διορισμοί 233 νηπιαγωγών είναι κατά πολύ κατώτεροι των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Με τις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών να αυξάνονται, η παρουσία περισσότερων αναπληρωτών νηπιαγωγών είναι αναγκαία για να καλύψει τα υπάρχοντα κενά.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των νηπιαγωγών που αναπληρώνουν κενά, αλλά το υπουργείο φαίνεται να παραβλέπει τη σημασία της μόνιμης στελέχωσης. Οι αναπληρωτές προσφέρουν μια προσωρινή λύση, αλλά η συνεχής εξάρτηση από αυτούς χωρίς την προοπτική μόνιμων διορισμών υπονομεύει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η επείγουσα κάλυψη των κενών στην προσχολική εκπαίδευση δεν είναι θέμα μόνο δικαιοσύνης για τους νηπιαγωγούς, αλλά και απόλυτης ανάγκης για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, και οι πράξεις πρέπει να ακολουθήσουν.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται ως “φτωχοί συγγενείς” της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας ελάχιστες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα καλύπτουν πληθώρα αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

νηπιαγωγοί E-WALL

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω