Screenshot 2023 11 22T185009.570 E-WALL

Νέα Ενημέρωση για τις 1.555 νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ – Αύριο θα κατατεθούν στη Βουλή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η νέα διάταξη για την δημιουργία 1555 οργανικών θέσεων για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο στις 1 Ιουλίου 2024, όπως και οι 1700 νέες οργανικές κοινων ειδικοτήτων. Η διάταξη αυτή θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και ελπίζουμε να σηματοδοτεί την ενσωμάτωση των ΕΕΠ/ΕΒΠ στους νέους μόνιμους διορισμούς που αναμένουμε να ανακοινωθούν.

 

Το σχόλιο του Πατρέα για τους ΕΕΠ/ΕΒΠ και τις νέες οργανικές – ” Εν προκειμένω, για τους 1555 ΕΕΠ-ΕΒΠ υπήρχε μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς η σύσταση νέων θέσεων σκόνταφτε στο ΓΛΚ. Τελικά και αυτές θα προκύψουν από τον “κουβά” της Δευτεροβάθμιας (δεν επηρεάζονται τα οργανικά κενά που προέκυψαν μετά από τις φετινές μεταθέσεις). ”

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

“κουβά” της Δευτεροβάθμιας : 

Οι κενές Οργανικές Θέσεις στη Δευτεροβάθμια είναι σαφώς περισσότερες από τα Οργανικά Κενά για μεταθέσεις.
Εάν ξεκινήσει κάποιος από την παράγραφο 4 του άρθρου 14 του 1566/1985 και:
α) Προσθέσει όλες τις αποφάσεις Σύστασης και Κατανομής Οργανικών Θέσεων στη Δευτεροβάθμια,
β) Προσθαφαιρέσει όλες τις σχετικές αποφάσεις Μεταφοράς Οργανικών Θέσεων μεταξύ των 2 βαθμίδων,
γ) Προσθέσει τις Οργανικές Θέσεις Δευτεροβάθμιας που συστάθηκαν με όλες τις αποφάσεις μονιμοποίησης Εκπαιδευτικών ΙΔΑΧ βάσει του ν. 1600/1986 (ΦΕΚ 76 τ .Α’/13-6-1986),
δ) Αφαιρέσει τις Οργανικές Θέσεις από τις μετατάξεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας που έγιναν εκτός εκπαίδευσης με μεταφορά θέσης,
θα καταλήξει στο συνολικό αριθμό των Οργανικών Θέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με έναν αστερίσκο για τα Τμήματα Ένταξης, αλλά ας μην κολλήσουμε σε αυτό).
Εάν από αυτόν τον αριθμό αφαιρεθούν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, προκύπτει ο αριθμός των κενών Οργανικών Θέσεων.
Επειδή τα έχω κάνει όλα αυτά, αναφέρω ενδεικτικώς ότι για τον πολυπληθέστερο κλάδο της Δευτεροβάθμιας (ΠΕ02), ο αριθμός των κενών Οργανικών Θέσεων είναι περίπου 5000 (ολογράφως: πέντε χιλιάδες).
Τι; Αδύνατον! Τι λέει ο μουρλός; Και πού θα τους τοποθετούσαμε όλους αυτούς αν κάναμε τόσους διορισμούς;
Απάντηση: άπαξ και διορίζονταν, θα μπορούσαν να κατανεμηθούν αναλογικά σε κάθε ΔΔΕ και θα είχαν όλοι οργανική θέση (αλλιώς δεν θα γινόταν καν διορισμός), απλώς δεν θα είχαν οριστική τοποθέτηση σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα (κοινώς: θα βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ).

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω