θαυμαστικά

Συνεχίζεται η Επίμονη Αναζήτηση της Αλήθειας: Απαντώντας στο Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απάντηση στην Καταγγελία για τα Αποτελέσματα των Εκλογών ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Η επιστολή απαντά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τα αποτελέσματα των εκλογών. Εξηγεί ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου γνώριζαν το περιεχόμενο της καταγγελίας και ότι η κύρια ευθύνη για την ανακριβή αποτύπωση των εκλογικών αποτελεσμάτων βαραίνει την Εφορευτική Επιτροπή και τη Δικαστική Αντιπρόσωπο, που οφείλει να γνωρίζει τη δουλειά της. Τονίζεται ότι το θέμα είναι ηθικής φύσεως και επισημαίνεται η ανάγκη για ακριβή καταγραφή των αποτελεσμάτων, κάτι που, αν χρειαστεί, θα λυθεί μέσω δικαστηρίων. Τέλος, η Αγωνιστική Συσπείρωση διαψεύδει κάθε υπαινιγμό ότι η καταγγελία δυσφημεί το απερχόμενο Δ.Σ.

Απάντηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ/ ΕΒΠ στην απάντηση του ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Απάντηση στην απάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας Αξιότιμα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, Για το περιεχόμενο της καταγγελίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης σε σχέση με την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο απερχόμενος Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ήταν ενήμεροι από την αρχή, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο μεν απερχόμενος Πρόεδρος ήταν ενήμερος από τη στιγμή που ήρθε σε γνώση μας το πρακτικό της εκλογικής διαδικασίας και ήρθε και ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δικαστικό Αντιπρόσωπο, όπως μας μετέφερε ο ίδιος, για τους ίδιους λόγους. Ο δε Γραμματέας ενημερώθηκε αμέσως μετά την έκδοση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από το Σύλλογο, στην οποία ανακοίνωση αναφερόταν η εκλογή 5 αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, υιοθετώντας το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής και μας παρέπεμψε σε ένσταση.

Δημοφιλή!!  Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Η μη απόδοση έδρας στην Αγωνιστική Συσπείρωση και η εκλογή 5 αντί 4 αντιπροσώπων και η όποια μομφή για αυτά τα ζητήματα δεν αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας. Αφορά στην Εφορευτική Επιτροπή και κυρίως τη Δικαστική Αντιπρόσωπο ως Πρόεδρό της (πληρώνεται για αυτό) που διενήργησαν τις εκλογές και αποτύπωσαν στο πρακτικό τους το αποτέλεσμα. Για αυτό και στην καταγγελία γίνεται εκτενής και λεπτομερής αναφορά στο εν λόγω πρακτικό.

Δε μπορεί να διενεργούνται εκλογές με παρατάξεις και το πρακτικό που συμπληρώνεται να είναι πρακτικό σαν να διενεργήθηκαν οι εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το ότι ο νομικός λοιπόν που ορίζεται ως δικαστικός αντιπρόσωπος πρέπει να ξέρει τη δουλειά του ή να θέλει να τη μάθει, δε ξέρουμε από πού και ως πού εγείρει ερώτημα για τον αν επιθυμούμε ή όχι την παρουσία του.

Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του θέματος, ακόμη και η στο ορθό μετατροπή των 5 αντιπροσώπων σε 4, μετά από κλήρωση, δεν αποτελεί θέμα που αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο, που δικαιολογημένα σπεύδει σε διόρθωση, αλλά στο πώς καταγράφηκαν τα αποτελέσματα κατά την εκλογική διαδικασία. Ακόμη λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση, αν οι δύο συναδέλφισσες που ισοψηφούν διαφωνήσουν με την κλήρωση, αφού εκλέγονται και οι δύο σύμφωνα με το πρακτικό, για τη διόρθωση απαιτείται ένσταση και προσφυγή στα δικαστήρια.

Είναι προφανές και το τονίσαμε και στην καταγγελία μας ότι οι 12 ψήφοι στην Αγωνιστική Συσπείρωση δεν αλλάζουν τους συσχετισμούς αλλά είναι θέμα ηθικής τάξης η αποτύπωση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Για την αποτύπωση των πραγματικών αποτελεσμάτων μας παρέπεμψε η Δικαστική Αντιπρόσωπος στα δικαστήρια, όπως στα δικαστήρια μας παραπέμπει και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρός του τηλεφωνικά μας διαβεβαίωνε ότι είναι έτσι όπως τα λέμε. Και αν είναι τελικά έτσι όπως τα λέμε, πώς ερηνεύονται τα συγκεκριμένα λάθη και οι συγκεκριμένες παραλείψεις; Και αναφέρουμε στην καταγγελία μας επί λέξει: «είτε είναι προϊόν άγνοιας (που δεν επιτρέπεται)- (ακριβώς γιατί η Δικαστική Αντιπρόσωπος πληρώνεται για αυτή τη δουλειά, για αυτό άλλωστε την καταγγέλουμε), είτε είναι προϊόν πίεσης από άλλους παράγοντες».

Δημοφιλή!!  Να καλυφθούν επιτέλους τα 500+ οργανικά κενά Μουσικής Επιστήμης ΠΕ79.01

Το πώς και το γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς αυτό το εκλαμβάνει σαν μομφή για το απερχόμενο Δ.Σ., ή γιατί στο «άλλους παράγοντες» βλέπει τον εαυτό του, δεν το γνωρίζουμε.

Η καταγγελία μας δεν αφήνει κανέναν υπαινιγμό και καμία αιχμή για τους ίδιους και δε δυσφημεί κανένα από τα μέλη του απερχόμενου οργάνου και μας κάνει εντύπωση ότι μας ενημερώνουν ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Τέλος, όσον αφορά στην αγωνιστικότητά μας, πιστοποιητικά και αγωνιστόμετρο δε χρειάζεται να μας δώσει κανείς, κι ας συνιστά η τοποθέτηση του Δ.Σ. συκοφάντηση και δυσφήμιση προς τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Άλλωστε κι εμείς δε συναντήσαμε κάνενα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσες φορές σταματήσαμε τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης στηρίζοντας απεργούς συναδέλφους, όσες φορές βρεθήκαμε έξω από το Υπουργείο, εξω από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης στις περιοχές μας, σε όσες παραστάσεις διαμαρτυρίας κάναμε σε Δημαρχεία για την κατάσταση των σχολείων μας, σε όσες διαμαρτυρίες κάναμε στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, σε όσες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο, ενάντια σε πλειστηριασμούς.

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω