ΖΥΡΙΧΗ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: “Η δημοσίευση άχρηστων ερευνών έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: “Η δημοσίευση άχρηστων ερευνών έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη”

  • Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, αποσύρεται από τις ιστοσελίδες κατάταξης.
  • Το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν άχρηστες έρευνες (με βάση την ποσότητα και όχι την ποιότητα) αντί να εστιάζουν στην ουσία της επιστημονικής έρευνας.
  • Η διοίκηση του πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι το προσωπικό σπαταλά χρόνο σε περιττές δημοσιεύσεις μόνο για να ανεβάσει την κατάταξη του ιδρύματος, αγνοώντας την ηθική και τον πραγματικό αντίκτυπο της έρευνας.
  • Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από την κερδοσκοπική νοοτροπία και να εστιάσει στην ουσιαστική και ποιοτική έρευνα.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα swissinfo

Στην Ελβετία, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, το πανεπιστήμιο στο οποίο ο Albert Einstein ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τις ιστοσελίδες κατάταξης και δεν θα υποβάλει εργασίες για κατάταξη για το επόμενο έτος.
Κατά την άποψή τους, η συμμετοχή σε αυτές τις κατατάξεις ασκεί πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν άχρηστες έρευνες (βασισμένες στην ποσότητα και όχι την ποιότητα) γεγονός που αντιβαίνει στις αρχές της επιστημονικής έρευνας.
Διαπίστωσαν ότι το προσωπικό των πανεπιστημίων μετατράπηκε σε μηχανή δημοσίευσης που κάνει περιττές, αμφίβολες δημοσιεύσεις μόνο και μόνο για να αποκτήσει όνομα και φήμη και μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει ως στόχο την προσέλκυση πελατών.
“Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αποσύρεται από τις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων, θεωρώντας ότι εστιάζουν σε μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, παρά στην πραγματική ποιότητα της έρευνας. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι οι κατατάξεις δεν αξιολογούν σωστά το σύνολο των επιτευγμάτων του ιδρύματος σε έρευνα και διδασκαλία. Για τους λόγους αυτούς, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δεν θα παρέχει πλέον δεδομένα για τις κατατάξεις. Στην τελευταία κατάταξη του 2024 που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης βρισκόταν στην 80η θέση παγκοσμίως.”
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω