ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μισθοί – Πληθωρισμός – Δαπάνες για την παιδεία / Υποστελεχωμένα και χωρίς υποδομές σχολεία!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μισθοί – Πληθωρισμός – Δαπάνες για την παιδεία / Υποστελεχωμένα και χωρίς υποδομές σχολεία  

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης σε ό,τι αφορά την αύξηση του πληθωρισμού, με 9,7% το 2022. Ωστόσο, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχει αυξηθεί μόλις κατά 370 ευρώ την τελευταία 10ετία

Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 7,4% το 2022, λόγω του πληθωρισμού. Η μείωση αυτή είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 2,2%.

Την τελευταία θέση στην ΕΕ όσον αφορά τις δαπάνες για την παιδεία και την 3η από το τέλος όσον αφορά τις δαπάνες για την υγεία (βασικοί δείκτες ποιότητας ζωής). Στον χώρο της παιδείας, τα σχολεία εξακολουθούν να έχουν πολλά κενά και φτάνουµε στο τέλος Οκτωβρίου, ο υπουργός “τρέχει” (πανικόβλητος να προσθέσουμε ) να βρει πιστώσεις οπως λέει και γονείς / εκπαιδευτικοί περιμένουν τις mini β2, β3 , Γ και παει λέγοντας φασεις αναπληρωτών, μπας και αρχίσουν τα σχολεία να έχουν μια κανονικότητα στο ωρολόγιο πρόγραμμα τους.

Η χαμηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να είναι υποστελεχωμένα και να μην έχουν επαρκή υποδομές.

Δημοφιλή!!  2025: Αύξηση Κατώτατου Μισθού στα 867 Ευρώ και Νέες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Ωστόσο, η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς έχει υποστεί μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, η οποία έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Η κατάσταση αυτή είναι ανησυχητική, καθώς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης και στην επίδοση των μαθητών (ενα ζήτημα που δεν διορθώνεται με τις εξετάσεις pisa).

393613219 1159086611718485 2962977715474148374 n

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Utility Bidder, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα στις χώρες που έχουν μείνει πίσω όσον αφορά τους μισθούς σε συνάρτηση με την αύξηση του πληθωρισμού.

 

μισθοι πληθωρισμος

 

Η αύξηση του πληθωρισμού τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των μισθών. Αυτό έχει οδηγήσει σε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και σε αύξηση της φτώχειας.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Εν συντομία, η χώρα μας είχε τη μικρότερη κατά μέσο όρο αύξηση των μισθών την τελευταία δεκαετία, με τον μεσοσταθμικό μισθό να παρουσιάζει αύξηση μόλις 1,5%.

Τα πάντα για τις Μεταθέσεις του 2023 – Τips και Απαντήσεις σε συχνά Ερωτήματα

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω