PDE PATREAS2

“Κόφτες” για την Α φάση Αναπληρωτών / Ποσοστά κάλυψης – Διαχωρισμός ΠΕ60 και ΠΕ70 σε Πρωινά & Ολοήμερα – Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως αναφέρει σε σημερινή δημοσίευση του ο ΠΑΤΡΕΑΣ/PDE για την α φάση αναπληρωτών για τα κενά και το ποσοστό κάλυψής τους. Ζητήθηκε από το ΥΠΑΙΘΑ οι μεν Διευθυντές Πρωτοβάθμιας να διαχωρίσουν τα κενά των ΠΕ60 και ΠΕ70 σε Πρωινά και Ολοήμερα, οι δε Διευθυντές Δευτεροβάθμιας τα κενά των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

“Κόφτες” για την Α φάση Αναπληρωτών / Ποσοστά κάλυψης – Διαχωρισμός ΠΕ60 και ΠΕ70 σε Πρωινά & Ολοήμερα – Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Λειτουργικά κενά αναπληρωτών Α/Βθμιας – Β/Θμιας & ΕΕΠ/ΕΒΠ: Κρήτης, Σερρών, Χαλκιδικής, Ηλείας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αχαΐας κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΕΑ – 

” Το θέμα δεν είναι τόσο τα κενά (όχι ότι δεν είναι θέμα), όσο το ποσοστό κάλυψής τους, το οποίο ακόμα παίζεται σε κάποιες περιπτώσεις (γι’ αυτό καθυστερώ).
Χθες Δευτέρα, σε συνέχεια της διοίκησης μέσω WhatsApp και Excel, εκλήθησαν οι μεν Διευθυντές Πρωτοβάθμιας να διαχωρίσουν τα κενά των ΠΕ60 και ΠΕ70 σε Πρωινά και Ολοήμερα, οι δε Διευθυντές Δευτεροβάθμιας τα κενά των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Δημοφιλή!!  10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί - ΥΠΑΙΘΑ

Ας δούμε πρώτα λίγο τις Υποδράσεις/Πράξεις ανά Πρόσκληση του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027»:

ΕΚΠ01
Υποστήριξη Λειτουργίας Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Επέκταση της Λειτουργίας του
Υποστήριξη Λειτουργίας Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Επέκταση της Λειτουργίας του

ΕΚΠ02
Αναδιαμόρφωση και υποστήριξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, σχολικά έτη 2023-2026
Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΣΜΕΑΕ & ΤΕ), σχολικά έτη 2022-2026
Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού
Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Σ.Σ. Αυτό που ξέραμε ως Μ.Ν.Α.Ε.)

ΕΚΠ03
Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση
Υποστήριξη Αναβάθμισης της Μουσικής Εκπαίδευσης των Μουσικών Σχολείων
Υποστήριξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για μαθητές

ενώ υπάρχει και σε κάθε μία από τις 13 ΠΔΕ το “Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση” που θα δώσει προσλήψεις για 2 Υποέργα:

Δημοφιλή!!  Αναλυτικός Πίνακας με όσους είναι και στη γενική και στην ειδική αγωγή

1) Παράλληλη Στήριξη, Στήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή, Στήριξη από ΕΒΠ

2) ΚΕΔΑΣΥ και ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ

Οι προσλήψεις στη Γενική Παιδεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνουν με ό,τι υπάρξει από Τακτικό Προϋπολογισμό και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. ”

Οι φήμες που ακούγονται για αναπληρωτές, παράλληλες, οργανικές και η πραγματικότητα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω