Ξεκινούν οι αιτήσεις στα ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘΑ και της ΔΥΠΑ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΥΠΑΙΘΑ

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων επιλογής στα 125 Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε 96 σύγχρονες ειδικότητες με αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:00 π.μ. αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Τα 125 Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση και δυνατότητα στεγαστικού επιδόματος σε 96 σύγχρονες ειδικότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρέχουν μεγάλες προοπτικές απασχόλησης. Η φοίτηση διαρκεί πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης σ΄ αυτά της περιόδου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Στους αποφοίτους χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισηςεπιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης και, στη συνέχεια, τους παρέχεται πλέον η δυνατότητα να κατατάσσονται σε τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, που διενεργούνται με την επιμέλεια των Α.Ε.Ι.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  χωρίς ηλικιακό όριο,  μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00. Σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Δημοφιλή!!  ΕΟΠΠΕΠ: Εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών - κουρέων & τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών

Για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο έχει εκδοθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σχετικά με την περίοδο ηλεκτρονικής εγγραφής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή  αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!


 

ΔΥΠΑ / Εγγραφές επιτυχόντων από το παράλληλο μηχανογραφικό στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι επιτυχόντες υποψήφιοι στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό καλούνται να προσέλθουν στο ΙΕΚ επιτυχίας τους, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00, για να υποβάλουν αίτηση εγγραφής.

Δημοφιλή!!  Προκήρυξη εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Στοιχεία επικοινωνίας των ΙΕΚ ΔΥΠΑ θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:

  1. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β ́ Κύκλου)
  2. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
  3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  4. Βεβαίωση ΑΦΜ
  5. Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης
  6. Αποδεικτικά Ειδικών Περιπτώσεων (Πολυτέκνου, Τριτέκνου, Ιδιότητα Προστάτη ή τέκνου Μονογονεϊκής Οικογένειας).

Υπενθυμίζεται ότι οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΑΕΙ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr/
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω