ψηφιακά

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου 2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου 2023

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στο σχέδιο νόμου “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις”, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για το έτος 2022 παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023. Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια!

Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την καταβολή του φόρου.

Η έκπτωση 3% εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλλουν τον φόρο εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλά βιβλία, ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε έξι μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο. Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω