ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ

Καταγγελίες για ΟΠΣΥΔ: Το σύστημα διέγραψε τα αρχεία που ορθώς ανεβάσαμε – Εμμέσως παραδέχονται τις δυσλειτουργίες – Να υπάρξει λύση για όλους!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσιεύουμε κείμενο καταγγελιών που έχουμε λάβει, με συγκεκριμένα γεγονότα και περιστατικά από δυσλειτουργίες του ΟΠΣΥΔ το σύστημα του οποίου φαίνεται να έχει απορρίψει στοιχεία που ανάρτησαν δεκάδες εγγεγραμμένοι, με την ευθύνη τελικά να επιρρίπτεται στους εκπαιδευτικούς.

Υπήρξαν και φέτος χιλιάδες προβλήματα στη διαδικασία επικαιροποίησης των αρχείων- προσόντων των εκπαιδευτικών. Κατά το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ για έλεγχο των επικαιροποιημένων αρχείων, πολλοί εκπαιδευτικοί είδαν αρχεία που μεταφόρτωσαν κανονικά, να φαίνονται ως μη μεταφορτωμένα(αν και τα είχαν ελέγξει δεκάδες φορές). Άλλοι είδαν ότι μεταφορτώθηκαν ως αρχεία μεγέθους 0 kb(!) και άλλοι ότι μεταφορτωθήκαν όλα τα αρχεία τους σε λάθος κυψέλες και όχι εκεί που αντιστοιχούσαν.

Συγκεκριμένες καταγγελίες:

Συνάδελφος εκπαιδευτικός που επέμενε  με mail και τηλέφωνα στο υπουργείο να της χορηγηθούν τα “log” αρχεία, προκειμένου να διασταυρωθούν τα ηλεκτρονικά της ίχνη στην πλατφόρμα, είδε το αρχείο της, ως μη αποθηκευμένο, με τον ΟΠΣΔΥΔ εκ των υστέρων αναγνωρίζοντας σιωπηρά το λάθος, να το μεταφορτώνει τελικώς στη σελίδα της, χωρίς καν να την ειδοποιήσει. Απλά τηλεφωνικά παραδέχτηκαν πώς μάλλον στη διαδικασία επαναφόρτωσης αρχείου για αντικατάσταση άλλου, η πλατφόρμα δεν αποθήκευε το δεύτερο, απλά διέγραφε το πρώτο. Ωστόσο δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για τεχνικά σφάλματα στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να είναι όλοι σε εγρήγορση.

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

Πολλοί λοιπόν ζητήσαν έκτοτε τα log αρχεία. Όμως απλά πρωτοκολλούν το αίτημα… αλλά δεν τα δίνουν σε όλους. Πολλοί υποπτεύονται ότι τα πήραν “πειραγμένα “, ενώ συγκεκριμένη συνάδελφος την πρώτη φορά πήρε ένα excel που έδειχνε ότι  41 φορές μπήκε στην πλατφόρμα, τη δεύτερη φορά έλαβε screen shot  με το κελί που φαίνεται ότι διέγραψε το αρχείο της (λογικό αφού έκανε 2η φορά επαναφόρτωση πιο ευκρινούς αντιγράφου) και την 3η φορά επιλεκτικά πήρε ένα excel  με 2 κελιά όπου στο 1ο φαίνεται η επιτυχής μεταφόρτωση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και στο 2ο διαγραφή του μεταπτυχιακού της! Το τελευταίο mail που έλαβε ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο για την περίπτωση της. Log  αρχεία όσο και αν επέμειναν οι περισσότεροι δεν πήραν ποτέ,  φωνάζοντας οι περισσότεροι για προσπάθεια συγκάλυψης των κενών ασφαλείας που υπάρχουν στην πλατφόρμα τα οποία φορτώνονται στην ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών.

Τέλος υπάρχουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, των οποίων τα αρχεία εμφανίζονταν ως 0 kb, που επιλεκτικά πήραν mail από το υπουργείο, που ζητούσε να προωθήσουν τα προβληματικά αρχεία, προκειμένου ανεβούν εκ των υστέρων στον φάκελό τους, σε άλλη μία προφανή ομολογία σφάλματος του συστήματος, η οποία ωστόσο δεν μοιάζει να αφορά το σύνολο των περιπτώσεων.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

Τελικά είναι θέμα τύχης να ανέβουν ή όχι σωστά τα αρχεία στο σύστημα;

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει δηλώσει σε συνέντευξή ότι τα αρχεία δεν χάνονται από την πλατφόρμα και αν υπάρχει τεχνικό ζήτημα θα ελεγχθεί και θα δικαιωθούν οι εκπαιδευτικοί. Το ίδιο υποσχέθηκε προχθές και ο υπηρεσιακός υπουργός παιδείας στην ΟΛΜΕ.

Να υπάρξει λοιπόν δικαίωση για ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω