Αναζητείται επόμενη φάση αναπληρωτών!! Τεράστια τα κενά στην πρωτοβάθμια.. Η δευτεροβάθμια ακόμη χειρότερα έχει αφεθεί στο φιλότιμο των εκπ/κων. Κραυγή αγωνιάς από την Κέρκυρα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης

Η κατάσταση στα σχολεία της Κέρκυρας

Απουσιάζει σταθερά (αποτυπώνεται σε κάθε καταγραφή) μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το 15% περίπου των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για πρώτη φορά (!) σήμερα ζητήθηκε επίσημα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας η καταγραφή των κενών που έχουν προκύψει εξαιτίας των εκπαιδευτικών που νοσούν.

43 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα σε δύο 6θεσια δημοτικά σχολεία απουσίαζαν ταυτόχρονα 4 ή και 5 εκπαιδευτικοί!

Είναι εμφανής και προκλητική η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, που διασφαλίζεται μόνο χάρη στον προσωπικό αγώνα, το φιλότιμο και την αγωνία των εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν! Προφανώς με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει μάθημα!

Φυσικά η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη εξαιτίας της ανεπαρκούς κάλυψης των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας από την πλευρά των δήμων με το πρόβλημα να είναι οξύτατο στην Κεντρική Κέρκυρα.

Δημοφιλή!!  Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Ιστορική Αμνησία, Απόγνωση και Ψεύτικες Ελπίδες

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσων προσλήψεων αναπληρωτών συναδέλφων/-ισσών αποκλειστικά για τα έκτακτα λειτουργικά κενά και οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις τώρα!

Πίνακες εκπαιδευτικών – ΑΣΕΠ: SOS από γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ για τη βεβαίωση αναπηρίας ΚΕΠΑ

Αναφορά έχουμε και της συνάδελφου Εφης Λάζου για τη Ζακυνθο

Ακριβώς το ίδιο και στη Ζάκυνθο!

Με 100 νεοδιόριστους το Σεπτέμβρη και 30 πλεονάζοντες ,βρεθήκαμε σε λιγότερο από μήνα με απίστευτες ελλείψεις καθότι -σύμφωνα με τη Δ/νση ζητήθηκαν και δόθηκαν πάνω από 70 άδειες ανατροφής και επαπειλούμενης.

Με δεδομένο όπως μας επεσήμαναν ότι πέρα από την Β φάση αναπληρωτών το Νοέμβρη καμία δυνατότητα ούτε μέσο δεν έχουν για να καλύψουν τα κενά που συνεχώς αυξάνονται ,βιώνουμε την απίστευτη παρανομία να διδάσκουν ΖΕΠ και παράλληλες και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν υπέρογκες απλήρωτες υπερωρίες!

Τρεις φορές κάναμε παράσταση στη Δ/νση -καταφέραμε τουλάχιστον να αποσπάσουμε τη δήλωση ότι καμία παράλληλη και ΖΕΠ δεν πρέπει να αναλαμβάνει τάξη!

Δημοφιλή!!  Προτεινόμενες Διατάξεις για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘΑ "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο"

Απο κει και πέρα όμως τι; Συνδιδασκαλία!!!!

Απλήρωτες υπερωρίες!!!!

Σχολεία σε διάλυση και.. η αξιολόγηση έρχεται!!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω