89943c3de82e3d6787d5dbe2e1096b4a

Κατώτατος μισθός – Επίσπευση της αύξησης – Το νέο ποσό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» – Μετά τα Φώτα και την ολοκλήρωση των εορτών στις 9 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική διάταξη στη Βουλή για το νέο χρονοδιάγραμμα αύξησης του κατώτατου μισθού εντός του 2023

Με διαδικασίες εξπρές θα προχωρήσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τους πρώτους μήνες του 2023, ενώ δεν αποκλείεται ο νέος αυξημένος μισθός να τεθεί σε ισχύ ακόμα και πριν την Πρωτομαγιά, για παράδειγμα ενδεχομένως και από την 1η Απριλίου

Η γενιά της κρίσης γυρίζει την πλάτη στο Δημόσιο

Πού θα φτάσει ο νέος κατώτατος

Όσον αφορά το ποσό της αύξησης θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο νέος μισθός θα φτάσει στο επίπεδο των 751 ευρώ μεικτά, δηλαδή σε προμνημονιακά επίπεδα, πριν δηλαδή μειωθεί βίαια με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 σε 586 ευρώ μεικτά και 510 για τους νέους έως 25 ετών (ο υποκατώτατος καταργήθηκε με την πρώτη αύξηση του κατώτατου στα 650 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019). Αυτό σημαίνει πως απαιτήθηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να αντισταθμιστεί η βίαιη μείωση που επήλθε με το δεύτερο μνημόνιο του 2012 μέσα σε… μια μόλις νύχτα.

Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

ΚΥΑ – Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα – 2023

Στην περίπτωση αυτή η αύξηση θα είναι της τάξης του 5,5% – 6%. Δεν αποκλείεται βέβαια να δούμε και κάποια έκπληξη στο μέτωπο του ποσού – δεδομένης της χρονικής συγκυρίας – με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, με αποτέλεσμα ο μισθός να φτάσει εγγύτερα σε ένα επίπεδο ποσού της τάξης των 780 ευρώ (αύξηση κοντά στο 10%). Ο κατώτατος μισθός, άλλωστε, είναι και ένα «χαρτί» στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης, έτσι όπως έχει δομηθεί το νέο σύστημα καθορισμού του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω