Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Υπεράνθρωπες προσπάθειες Νηπιαγωγών σε αντίξοες συνθήκες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

“Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ένα ασφαλές σχολικό πριβάλλον και στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου των Νηπιαγωγών. Επιπρόσθετα όμως έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.

Η παρουσία ενός και μόνο ενήλικα σε οποιαδήποτε δομή φιλοξενεί παιδιά εγείρει τεράστια ζητήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση απρόβλεπτων κρίσιμων καταστάσεων ή ατυχήματος, ιδιαίτερα όταν οι χώροι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και υπάρχουν υπερπλήθη τμήματα των 25 μαθητών.
Οι νηπιαγωγοί των δημόσιων νηπιαγωγείων καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες για να φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους.
Διεκδικούμε:
●Σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία.
● 15 μαθητές/εκπαιδευτικό.
● βοηθητικό προσωπικό και τραπεζοκόμους.
● Μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών με βάση τα έτη υπηρεσίας ανεξάρτητα από την οργανικότητα του νηπιαγωγείου.”
315603115 1344846432925286 2444844603560901986 n

Της Ειρήνης Ασβεστά

Μέλος ΔΣ ΔΟΕ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω