Μονιμοποίηση και Διευθυντοποίηση Νεοδιόριστων-Τροπολογίες ΥΠΑΙΘ για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που εκείνο δημιουργεί

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουμε τις τελευταίες μέρες φήμες για υποτιθέμενες τροπολογίες που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο παιδείας. Η μια από ότι μαθαίνουμε θα αφορά τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και θα αναστέλλει προσωρινά τη προϋπόθεση για διενέργεια ατομικής αξιολόγησης σε κάποιον, ώστε να μονιμοποιηθεί. Βέβαια αυτό έτσι κι αλλιώς δεν απαιτείται, ούτε καν από τον νέο νόμο της αξιολόγησης, καθώς αυτός αναφέρει ότι απαιτείται η μη ύπαρξη αρνητικής αξιολόγησης (και όχι η ύπαρξη θετικής), ώστε να μονιμοποιηθεί κάποιος. Σε κάθε περίπτωση εδώ έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι κανένα νομικό πρόσκομμα δεν υπάρχει, έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί αυτοδίκαια όλοι οι νεοδιόριστοι στη διετία και όσες Α/βάθμιες δε το έχουν ήδη κάνει απλώς παρανομούν. Παρόλα αυτά αναμένουμε με αγωνία την τροπολογία γιατί θέλουμε να δούμε αν θα βάζει έστω και προσωρινό πάγο στην αξιολόγηση, επειδή πολλές διευθύνσεις κρατούν ακόμα δόκιμους τους νεοδιόριστούς τους και γιατί το θέμα θα φουντώσει πάλι το καλοκαίρι, καθώς πλησιάζουν στη διετία και οι νεοδιόριστοι του 2021..

 

Η 2η τροπολογία που ακούγεται αφορά το δικαίωμα υποψηφιότητας για διευθυντή σχολείου στου δόκιμους/νεοδιόριστους…Βέβαια ξέρουμε ότι κόλλημα υπάρχει όχι μόνο λόγω του ότι είναι δόκιμοι οι νεοδιόριστοι, αλλά έχουμε και τις παρακάτω προϋποθέσεις του νόμου 4823/2021:

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

 

Screenshot 20221119 144305 Chrome

Ενδιαφέρον έχει αν και αυτά τα προσκόμματα θα απαλειφθούν. Φυσικά και θα έπρεπε πάντως, ώστε να μπορούν να διεκδικούν όλες τις θέσεις και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, καθώς εκτός του ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απορρίπτονται, έτσι κι αλλιώς τοποθετούνταν σε θέσεις ευθύνης σε 2ο χρόνο, όταν οι θέσεις μένανε κενές και ήδη έχουμε εκατοντάδες νεοδιόριστους που είναι πολύ καλοί διευθυντές…Αυτά τα προσκόμματα λοιπόν τα είχε καταργήσει η ίδια η ζωή και η σχολική καθημερινότητα. Επιτέλους ας τα καταργήσει και τυπικά η διοίκηση. Όσο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, αυτή πρέπει να γίνεται αμέσως, αυτοδίκαια και χωρίς καμία ντροπιαστική ψευτοαξιολόγηση των ανθρώπων που υπηρέτησαν ήδη για δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση από νομό σε νομό σε όλη τη χώρα..Ας τους σεβαστεί η πολιτεία τουλάχιστον τώρα.

 

ΥΓ: Κάποιες κακές γλώσσες θα πούνε ότι στο υπουργείο κατάλαβαν ότι θα μείνουν σε πολλές περιπτώσεις χωρίς πρόθυμους και υποψήφιους διευθυντές…πολλοί εξάλλου δε θέλουν να γίνουν αξιολογητές των συναδέλφων τους…οπότε πάνε να βάλουν στο παιχνίδι και τους νεοδιόριστους…εξάλλου αυτό το είδαμε και με τις ελάχιστες υποψηφιότητες για τις θέσεις των σχολικών συμβούλων…οπότε πάνε να βάλουν στο παιχνίδι και τους νεοδιόριστους..

Δημοφιλή!!  Απομακρυσμένες περιοχές: Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα συμπληρώνουν ωράριο σε Γυμνάσια

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων 2020

Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Update

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω