1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο: Εκπαίδευση στη Βιολογία
Η Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες & την Τεχνολογία (ΕΝΕΦΕΤ) διοργανώνει ένα 1ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Εκπαίδευση στη Βιολογία”, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 17:00-19:00.
Στόχος του σεμιναρίου
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδασκαλίας της βιολογίας. Το σεμινάριο θα εστιάσει σε θέματα όπως η αντιμετώπιση θεωριών συνομωσίας, η αναγνώριση και η κατάρριψη ψευδών ειδήσεων, η διδασκαλία της ομοιόστασης, η χρήση της αφήγησης στη διδασκαλία, η βιολογία στην πόλη, και η διδακτική για τον φυτικό κόσμο.
Εκπαίδευση στη Βιολογία
Η Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες & την Τεχνολογία, επιδιώκοντας την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τα μέλη της Ένωσης αλλά και της ευρύτερης κοινότητας της Εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες, σας προσκαλεί στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση στη Βιολογία» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1-6-24 στις 17:00-19:00 (β’ μέρος).
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως και η συμμετοχή σε αυτό θα γίνει μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το εξής:
Σάββατο 1-6-24
17:00-17:30
Η χρήση της αφήγησης στη διδασκαλία και μάθηση της βιολογίας
Αμπατζίδης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
17:30-18:00
Βιολογία στην πόλη
Καλαϊτζιδάκη Μαριάννα, Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
18:00-18:30
Διδακτική για τον φυτικό κόσμο
Παπαδοπούλου Πηνελόπη, Καθηγήτρια / Αμπράζης Αλέξανδρος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
18:30-19:00
Ανοικτή συζήτηση και κλείσιμο
Η συμμετοχή στο σεμινάριο «Εκπαίδευση στη Βιολογία» καθώς και σε αυτά που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του 2024 θα είναι ελεύθερη για όλους/ες τους/ις ενδιαφερόμενους/ες.
Το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής: Ένα Σημαντικό Εργαλείο για την Ελληνική Γλώσσα
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Αναστάσιος Ζουπίδης Αιμιλία Μιχαηλίδη
Η ανακοίνωση σε pdf:
http://synedrio2021.enephet.gr/wp-content/uploads/2024/05/σεμινάριο_ΕΝΕΦΕΤ.pdf






