Κεραμέως: Διορισμοί “Φέτος” και πίνακες ειδικής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» στον Αντ1 σήμερα 26 Μαρτίου.

Η τοποθέτηση της κ. Κεραμέως σχετικά με τους φετινούς μόνιμους διορισμούς και την προκήρυξη ειδικής αγωγής 

Πρώτη φορά γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε διορισμούς για φέτος, για την προκήρυξη ΕΑΕ τα ίδια, στην αναμονή και ελπίζουμε πριν το Πάσχα, αν και αρχίζει να δυσκολεύει και αυτή η πρόβλεψη.

Κεραμέως: Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπουργείο Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Στις αλλαγές που φέρνει στην εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο αναφέρθηκε, επίσης, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το εσωτερικό Erasmus. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας φοιτητής θα μπορεί να πηγαίνει για ένα 6μηνο και σε άλλη σχολή που τον ενδιαφέρει.

Παράλληλα, θεσπίζεται βιομηχανικό διδακτορικό σε συνεργασία με βιομηχανίες, ενώ αλλάζουν οι διαδικασίες στην επιλογή των καθηγητών πανεπιστημίου. Ακόμα θα υπάρξει πλήρες πλαίσιο για την δημιουργία start ups εταιρειών μέσα στο πανεπιστήμιο και τέλος έκανε λόγο για κοινά και διπλά πτυχία.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2024-2025

Διορισμοί

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας για 12 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε κάνει κανένα διορισμό και τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στον διορισμό 16.200 εκπαιδευτικών. Όπως είπε οι προσπάθειες συνεχίζονται, με στόχο να αποφευχθεί η στρεβλή πρακτική του αναπληρωτή καθηγητή και σημείωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε φέτος να γίνουν και άλλοι διορισμοί.

Επιδότηση στο φοιτητικό ρεύμα

Η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι στόχος είναι να επιδοτείται το φοιτητικό ρεύμα, και μάλιστα η επιδότηση αναμένεται να δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Όπως είπε αναμένεται υπουργική απόφαση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παιδιά από την Ουκρανία

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα παιδιά που λόγω του πολέμου φεύγουν από την Ουκρανία. Όπως είπε ήδη 150 παιδιά έχουν εγγραφεί σε ελληνικά σχολεία σε ειδικό πρόγραμμα ένταξης, ενώ όπως είπε υπάρχει και προγράμματα διερμηνείας για γονείς και παιδιά, σε συνεργασία με την Unicef.

➡️Πίνακες ειδικής ΕΑΕ – Νεότερα
✓Οι διευθύνσεις Α/βθμιας, Β/θμιας έχουν λάβει οδηγία να να ελέγξουν και να καταγράψουν τα στοιχεία στον Opsyd μέχρι αρχές Απριλίου (10).
✓Θα υπάρξει έλεγχος όλων των στοιχείων και επικαιροποίηση προϋπηρεσίας, προσόντων κτλ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης ΕΑΕ.
✓Όλη η διαδικασία σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη ειδικής αγωγής που αναμέναμε (όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, την αναμένουμε μέχρι αρχές Απριλίου, το πολύ μέχρι 15, αν ολα κυλήσουν ομαλά για το ΑΣΕΠ…
✓Αναμένουμε και <επίσημο έγγραφο> από το ΥΠΑΙΘ για το τι μέλλει γενέσθαι..
📌Προηγούμενα άρθρα μας..👇
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω