Notification settings hero E-WALL

Κινητικότητα στο Δημόσιο: ανοίγει η πλατφόρμα για έως 19.000 θέσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κάθε υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει έως 10 θέσεις συνολικά 3 φορέων.

Εως 19.000 θέσεις αναμένεται να προσφέρει προς κάλυψη ο πρώτος κύκλος κινητικότητας του 2022, με τη δυνατότητα αιτήσεων από πλευράς ενδιαφερόμενων δημοσίων υπαλλήλων να ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα αιτήματα που απέστειλαν οι δημόσιοι φορείς (του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως οι δήμοι) στο υπουργείο Εσωτερικών απαριθμούν περίπου 19.000 θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Ο τελικός αριθμός των προς κάλυψη θέσεων αναμένεται να αποσαφηνιστεί προσεχώς, καθώς αυτή τη στιγμή τα αιτήματα των φορέων παραμένουν στο στάδιο της αξιολόγησης από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η ανάρτηση των προς κάλυψη θέσεων στην ειδική πλατφόρμα της κινητικότητας (στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr) θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ανοίξει η προθεσμία των αιτήσεων.

Οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον θα μπορούν από την ημέρα δημοσίευσης των θέσεων και για ένα 10ήμερο να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κάθε υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει έως 10 θέσεις συνολικά 3 φορέων. Υπενθυμίζεται ότι οι μετατάξεις/αποσπάσεις γίνονται με την ίδια σχέση εργασίας και οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους.

Δημοφιλή!!  Καθυστέρηση Μεταθέσεων Π.Ε. 2024: Νέες Οργανικές Θέσεις φέρνουν Ολοκλήρωση έως Απρίλιο

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, τα αιτήματα των υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν κριθεί ώς τις 15 Μαΐου και οι διοικητικές πράξεις των μετακινήσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ώς τις 30 Ιουνίου. Το υπουργείο δεν συζητά αλλαγές στο σχετικό χρονοδιάγραμμα, αν και οι μέχρι σήμερα διαδικασίες έχουν καθυστερήσει ελαφρώς συγκριτικά με τις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.

ΠΗΓΗ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω