love 416479 1920

ΥΠΑΙΘΑ: Υπολογισμός Χρόνου Απόσπασης ως Υπηρέτηση Οργανικής Θέσης για Νεοδιοριζόμενους Εκπαιδευτικούς με Αναπηρία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες ρυθμίσεις για την απόσπαση και την υπηρέτηση στην οργανική θέση νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών με αναπηρία

Υπολογισμός Χρόνου Απόσπασης ως Υπηρέτηση Οργανικής Θέσης για Νεοδιοριζόμενους Εκπαιδευτικούς και Μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με Αναπηρία

Νέες ρυθμίσεις:

  • Το άρθρο 17 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας θεσπίζει ότι ο χρόνος απόσπασης για νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς με αναπηρία λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης στην οργανική τους θέση.
  • Αυτό ισχύει για:
    • Εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του ΠΔ 50/1996 ή του άρθρου 8 του ΠΔ 56/2001.
    • Εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω.
  • Για να λάβουν την ευνοϊκή αυτή μεταχείριση, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘΑ, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ότι ο χρόνος απόσπασης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών με αναπηρία λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης στην οργανική τους θέση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 17 του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνει αυτή τη ρύθμιση, η οποία αφορά τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, σύμφωνα με το π.δ. 50/1996 και το π.δ. 56/2001. Επιπλέον, η διάταξη αφορά και όσους εκπαιδευτικούς ή τους συζύγους τους με ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ή που έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω.

Δημοφιλή!!  Κατανομή, Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ, Προσλήψεις Αναπληρωτών, Άδειες Εγκυμοσύνης κ.α.: Συνάντηση ΣΑΦ με το ΥΠΑΙΘΑ

Η ανάγκη αυτής της ρύθμισης αναφέρεται στην προσπάθεια άρσης του κλίματος επαγγελματικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας που βιώνουν οι δοκιμοί εκπαιδευτικοί με αναπηρία λόγω πιθανών αλλαγών στο εργασιακό περιβάλλον.

Για τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης αναφέρονται συγκεκριμένες παθήσεις και καταστάσεις, όπως μεσογειακή αναιμία, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, AIDS, σύνδρομο Down, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος σε μεταστατικό στάδιο, νόσος του Crohn και άλλες. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες μετατίθενται ή τοποθετούνται κατά προτεραιότητα και συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους.

Αυτή η πρόβλεψη είναι ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία, διασφαλίζοντας ότι ο χρόνος που περνούν σε απόσπαση δεν επηρεάζει αρνητικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την υπηρεσιακή τους τοποθέτηση.

Αύξηση 8.1% στις Συνταξιοδοτήσεις Εκπαιδευτικών το 2024 – Χρονοδιάγραμμα και Σύγκριση με Προηγούμενες Χρονιές

Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω. Για τους σκοπούς της παρούσας, ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.

Συντάξεις 2024: Ποιους αφορά η πρόωρη έξοδος έως και 7 χρόνια πριν τα 62 – Τι ισχύει για Δημόσιο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω