ΟΔΟΣ

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Η ΧΕΝ Ελλάδος Προωθεί το Δικαίωμα των Νέων Γυναικών στην Εκπαίδευση

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος απευθύνεται σε φοιτήτριες των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που διαμένουν μόνιμα σε περιοχές εκτός Αττικής και υπερασπίζεται το δικαίωμα των νέων γυναικών στην ανώτατη εκπαίδευση. 

Με αυτή την πρωτοβουλία, η ΧΕΝ Ελλάδος, συμβάλλει ώστε οι νέες γυναίκες να διαμορφώσουν την ακαδημαϊκή πορεία και τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία, απαλλαγμένες από τους περιορισμούς, που δημιουργούν οι κοινωνικές  και οικονομικές προκλήσεις στις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο ομώνυμο κτίριο της ΧΕΝ Ελλάδος στην Ηλιούπολη και προσφέρει δωρεάν:

  • 24ωρη φύλαξη των εγκαταστάσεων,
  • διαμονή σε μονόκλινα στούντιο με βασική επίπλωση και αυτόνομο μπάνιο,
  • χώρους για μελέτη και αναψυχή,
  • πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια,
  • δυνατότητα χρήσης της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας και των πλυντηρίων.

Εκτός από τις υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης, το Πρόγραμμα προσφέρει: 

  • εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, που παρέχεται από το Femina Support Lab – Κοινωνική Υπηρεσία και το Femina Career Lab – Διαχείριση Σταδιοδρομίας. Οι εξειδικευμένες αυτές Υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος, στελεχώνονται από άρτια καταρτισμένα στελέχη: κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, νομικό και σύμβουλο σταδιοδρομίας, 
  • πολύπλευρη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ευκαιρίες ανάπτυξης πρωτοβουλίας μέσω βιωματικών εργαστηρίων, δράσεων και ομάδων ενδιαφέροντος (όπως θεατρική ομάδα, ομάδα ηγεσίας, ομάδα προβολών κ.λπ). Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα της ΧΕΝ Ελλάδος και καταξιωμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Σημαντικό ρόλο και ενεργό συμμετοχή έχουν και οι ίδιες οι εξυπηρετούμενες καθώς, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ομάδες εργασίας, να ασχολούνται με διάφορες θεματικές, που τις ενδιαφέρουν και τις αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούνται, στο διάλογο, την ομαδική συνεργασία, την έρευνα, την παρουσίαση σε κοινό, τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού(peer to peer education). 
Δημοφιλή!!  Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2024

Η επιλογή των νέων γυναικών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα, γίνεται με γνώμονα συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι λεπτομερείς όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα ανακοινωθούν στις 5 Ιουλίου 2024.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω