ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νέες διατάξεις ΕΟΠΠΕΠ για ποιοτική υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες διατάξεις ΕΟΠΠΕΠ για ποιοτική υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής

Στόχος: Διευκόλυνση ταχείας και ποιοτικής υλοποίησης του πακέτου χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού της χώρας.

  • Άρθρο 157:
    • Θέτει ποιοτικά κριτήρια επάρκειας για μη πιστοποιημένους συμβούλους σταδιοδρομίας.
    • Στόχος: Αναβάθμιση ποιότητας υπηρεσιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας (ΣυΕΠ) σε συγχρηματοδοτούμενες πράξεις ΕΣΠΑ.
    • Επιτρέπεται η απασχόληση μη πιστοποιημένων συμβούλων, ύστερα από έγκριση ΕΟΠΠΕΠ, εάν:
      • Πληρούν τα προσόντα εξειδίκευσης στη ΣυΕΠ.
      • Καλύπτουν τις ανάγκες του προγράμματος.
      • Δεν επαρκεί ο αριθμός πιστοποιημένων Συμβούλων.
  • Άρθρο 158:
    • Θέτει κριτήρια για απασχόληση υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων που δεν έχουν ολοκληρώσει την πιστοποίησή τους.
    • Στόχος:
      • Διασφάλιση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτών ενηλίκων.
      • Εύρυθμη και ποιοτική υλοποίηση προγραμμάτων Κ.Δ.Β.Μ.

Καθορισμός καθηκόντων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Με στόχο τη διευκόλυνση της ταχύτερης και ποιοτικής υλοποίησης του σημαντικότερου πακέτου χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού της χώρας, με δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, προβλέφθηκαν ειδικές διατάξεις στο νέο νόμο για την «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και άλλες διατάξεις» (Ν. 5094/2024).

Δημοφιλή!!  Θεσπίζεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως κατάρτισης στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Συμβουλευτικής σταδιοδρομίας απαιτείται απασχόληση χιλιάδων εκπαιδευτών ενηλίκων και συμβούλων σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικές γνώσεις και δεξιότητες.

Ετσι, με το άρθρο 157 προβλέπονται τα ποιοτικά κριτήρια επάρκειας των μη έως τώρα πιστοποιημένων συμβούλων σταδιοδρομίας επιτυγχάνοντας το στόχο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας – επαγγελματικού προσανατολισμού (ΣυΕΠ) στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων που διαχειρίζονται οι Ειδικές Υπηρεσίες Επιτελικές Δομές ΕΣΠΑ.

Επιτρέπεται η απασχόληση μη πιστοποιημένων συμβούλων, ύστερα από έγκριση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. προς τον ενδιαφερόμενο φορέα, υπό την προϋπόθεση ότι οι προτεινόμενοι σύμβουλοι πληρούν τα προσόντα εξειδίκευσης στη ΣυΕΠ, καλύπτοντας τις ανάγκες του προγράμματος στις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις , στην περίπτωση που δεν επαρκεί ο αριθμός των πιστοποιημένων Συμβούλων, σύμφωνα με την αρ. 13173/Κ6/7.2.2022 Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β΄617),

Δημοφιλή!!  Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ στο Παράλληλο Μηχανογραφικό 2024 – 2025

Με το άρθρο 158 τίθενται κριτήρια για την απασχόληση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων που πληρούν τα κριτήρια ενώ ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η πιστοποίησή τους, ώστε να διασφαλιστεί :

  • η απασχόληση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτών ενηλίκων στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους και παρέχονται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και
  • η εύρυθμη και ποιοτική υλοποίηση των προγραμμάτων των Κ.Δ.Β.Μ.

Πατήστε εδώ για το σχετικό ΦΕΚ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω