Screenshot 64

Ειδική Έκθεση| Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες – Συνήγορος του Πολίτη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδική Έκθεση| Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες – Συνήγορος του Πολίτη

Η Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για το έτος 2022 καταγράφει θετικές εξελίξεις, αλλά και σημαντικά προβλήματα σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα, η έκθεση επισημαίνει:

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

  • Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην κατοχύρωση του δικαιώματος προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα των κτιρίων, των υποδομών και των υπηρεσιών.
  • Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πιστοποίηση της αναπηρίας, με καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  • Την ανάγκη για περαιτέρω εναρμόνιση του φορολογικού, ασφαλιστικού και προνοιακού πλαισίου με τις επιταγές της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.
  • Την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων στήριξης των παιδιών με αναπηρία και των κρατουμένων με αναπηρία.
  • Την ενίσχυση του πλαισίου για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν εκλογείς με αναπηρία.

Η έκθεση καταλήγει με την επισήμανση ότι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι ζήτημα συλλογικής και ατομικής κουλτούρας. Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύεται να βρίσκεται σταθερά και αποφασιστικά στην πρώτη γραμμή της προάσπισης, προώθησης και προαγωγής των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα
  • Σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ζήτημα συλλογικής και ατομικής κουλτούρας

Η παρούσα Έκθεση είναι η τέταρτη κατά σειρά από την ανάθεση στον Συνήγορο του Πολίτη της ειδικής αρμοδιότητας για την εξωτερική, ανεξάρτητη παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Οι θεματικές ενότητες της Έκθεσης εστιάζουν σε παρεμβάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής στους τομείς της εκπαίδευσης και της εργασίας, αποτυπώνουν θετικές εξελίξεις στη κατοχύρωση του δικαιώματος προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και καταγράφουν προβλήματα στην πιστοποίηση της αναπηρίας καθώς και στην φορολογική, κοινωνικο-ασφαλιστική και προνοιακή μεταχείριση των αναπήρων. Ειδική αναφορά γίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά με αναπηρία, καθώς και κρατούμενοι, ενώ επισημαίνεται η ενίσχυση του πλαισίου για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν εκλογείς με αναπηρία.

  • Προβλήματα στην πιστοποίηση της αναπηρίας
Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω