Screenshot 34

Ένα βιβλίο για τις διακοπές: To Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει την Οδύσσεια σε όλους τους μαθητές δημοτικού!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει στο τέλος της σχολικής χρονιάς δωρεάν εικονογραφημένη την Οδύσσεια του Ομήρου σε όλα τα παιδιά που τελειώνουν το Δημοτικό φέτος, για κατ’ ιδίαν ανάγνωση το καλοκαίρι του 2023.

 

Μια εμβληματική δράση, ( του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας), που σηματοδοτεί την εθνική δέσμευση για την ανάγνωση, η επιχείρηση «Ένα βιβλίο για τις διακοπές» πραγματοποιείται από το 2018 σε όλες τις σχολικές μονάδες με στόχο την ενίσχυση της επιθυμίας και της εξάσκησης στην ανάγνωση”

 

Όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας η κατάκτηση των θεμελιωδών γνώσεων – ανάγνωση, γραφή, μέτρηση, σεβασμός των άλλων – από όλους τους μαθητές αποτελεί προτεραιότητα. Μεταξύ αυτών, η ανάγνωση κατέχει ουσιώδη θέση, καθώς είναι απαραίτητη για την απόκτηση όλων των άλλων γνώσεων. Η απόκτηση και η ανάπτυξη της προτίμησης και του ενδιαφέροντος για την ανάγνωση είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του σχολείου, το οποίο πρέπει να ενθαρρύνει τα παιδιά να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά λογοτεχνικά έργα, προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις ικανότητές τους.

Γωνιά μάθησης: ΠΑΙΞΕ – ΔΙΔΑΞΕ – ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Οδύσσεια του Ομήρου, σε διασκευή της Murielle Szac και εικονογράφηση του Catel

Το 2023, όλοι οι μαθητές του δημοτικού θα λάβουν μια νέα έκδοση της Οδύσσειας του Ομήρου, διασκευασμένη από τη Murielle Szac και εικονογραφημένη από τον Catel. Αυτή η πρωτότυπη δημιουργία εκδίδεται από το Réunion des musées nationaux – Grand Palais στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Νεολαίας για τη δράση “Ένα βιβλίο για τις διακοπές”.

Δημοφιλή!!  10% μόλις των περσινών αναπληρωτών διορίζονται και από πίσω έρχεται απειλητικά το ανοικτό σχολείο

Το ελληνικό έπος, που μεταδόθηκε προφορικά και στη συνέχεια αποτυπώθηκε γραπτά πριν από περίπου 2800 χρόνια σε ένα μακροσκελές ποίημα που αποδίδεται στον Όμηρο, έχει αγγίξει γενιές παιδιών από την αρχαιότητα. Μια δυνατή ιστορία για την επικίνδυνη επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του, αυτό το σημαντικό έργο της παγκόσμιας κληρονομιάς θα αποτελέσει επίσης μια πρόσκληση για τους μαθητές να κάνουν το ταξίδι που είναι όλη η ανάγνωση.

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Η Murielle Szac, μέσω της γραφής της, μεταφέρει τους νεαρούς αναγνώστες στο μύθο και τους επιτρέπει να νιώσουν τη δύναμή του και να ακούσουν την αυθεντική του προφορικότητα. Η Catel, μέσα από την ομορφιά της εικονογράφησής της, δείχνει την κίνηση και τα συναισθήματα που ζωντανεύουν τους χαρακτήρες, ανανεώνοντας μια άλλη παράδοση: αυτή της εικονογραφικής αναπαράστασης των περιπετειών του Οδυσσέα, που έχει σμιλέψει την ιστορία της τέχνης. Μαζί δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και σύγχρονο έργο. Αναδεικνύοντας τις γυναικείες μορφές της Οδύσσειας – γυναίκες, θεές, γοργόνες – που κατοικούν την περιπέτεια, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε εκ νέου τη σημασία του ρόλου τους ως πρωταγωνιστές σε κάθε στάδιο της ιστορίας.

Δημοφιλή!!  Προκήρυξη για πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2024-2025

Τι είναι τελικά η «αξιολόγηση»; Με απλά λόγια, δομημένο λόγο, καταρρίπτεται από τους νεοδιόριστους της Λέσβου το αφήγημα της αξιολόγησης.

Screenshot 34

ΠΗΓΗ

https://www.education.gouv.fr/un-livre-pour-les-vacances-2023-l-odyssee-d-homere-357713?fbclid=IwAR1p1HhDZwpwQvVuQnUifLo3bbQBVfEgewzQROC4ZTUGneQfI9iy3Dm2_D0#.ZBIr0_1EL44.facebook

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω