Κεραμέως σε realfm: Ποιες αντιδράσεις; Οι εκπαιδευτικοί μου λένε πόσο τους βοήθησε η αξιολόγηση!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο δημοσιογράφοι και μια δικηγόρος έκαναν παιδαγωγική ανάλυση οn air! Είπαμε στην Ελλάδα όλα τα έχουμε συνηθίσει, γιατί να μας φανεί παράλογο αυτό; Σιγά τώρα μην μας νοιάζει η άποψη των επιστημόνων του συγκεκριμένου τομέα!

Κεραμέως σε realfm: Ποιες αντιδράσεις; Οι εκπαιδευτικοί μου λένε πόσο τους βοήθησε η αξιολόγηση!

Αδιανόητοι λοιπόν ισχυρισμοί στα όρια της επιστημονικής φαντασίας ακούστηκαν, ως κάτι το λογικό και φυσικό στη συνέντευξη της υπουργού παιδείας σήμερα. Υπάρχουν στιγμές που ακούγοντας το ηχητικό της συνέντευξης νομίζεις ότι παρακολουθείς ένα είδος από θέατρο του παραλόγου. Πραγματικά από που να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος.

Πρώτα από όλα ας μην περιμένει κανείς από τις δεκάδες καθημερινές σχεδόν συνεντεύξεις της υπουργού, ΚΑΜΙΑ απολύτως ουσιαστική είδηση. Πρόκειται για συνεντεύξεις προσανατολισμένες στο πολιτικό ακροατήριο της, όπου επαναλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς κοινότυπες φράσεις που καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα του στυλ “σε 4 χρόνια έκανα το ελληνικό σχολείο υπέροχο και σύγχρονο, ψηφίστε με”. Είναι προεκλογικού σκοπού οι συνεντεύξεις της και τίποτε άλλο.

Στην ουσία των λεγομένων για την αξιολόγηση: Είπε πως μετά από 42 χρόνια επιτέλους θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο στο γνωστικό αντικείμενο, (γιατί εκεί εντάξει μπορεί να είναι κάποιος καλό μυαλό, αλλά δεν φτάνει) αλλά και στην μεταδοτικότητά τους. Έτσι το σχολείο θα γίνει καλύτερο, όπως καλύτερο έγινε και με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Ερωτήθηκε αμέσως, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, δίνοντας την απίστευτη απόκριση: Ποιες αντιδράσεις; και συμπλήρωσε ότι εντάξει κάποιες αντιδράσεις υπήρχαν και για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά πλέον αυτή εφαρμόζεται στο 99%(παραμύθι της χαλιμάς φυσικά) και ότι πηγαίνει σε σχολεία που της λένε οι εκπαιδευτικοί ότι αν και στην αρχή αντιδρούσαν τώρα κατάλαβαν πόσο τους βοήθησαν οι αξιολογικές φόρμες να καταλάβουν τις αδυναμίες τους και να τις βελτιώσουν! Όχι δεν υπάρχει ίχνος χιούμορ σε ότι διαβάσατε. Όλα ειπώθηκαν στα σοβαρά, χωρίς γέλια και ειρωνείες.

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Ακόμη ρωτήθηκε για τις απίστευτες ποινές που προβλέπονται στη δήθεν “μη τιμωρητική” αξιολόγηση(είναι όλες συγκεντρωμένες στη χθεσινή εγκύκλιο του Γεν. Γραμματέα που είναι ουσιαστικά μια ομοβροντία απειλών που υπονοούν έως και απόλυση). Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν ποινές. Επισυνάπτουμε το έγγραφο να δείτε τις ποινές που υποτίθεται πως (δεν) υπάρχουν: Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών !

Για την τηλεκπαίδευση ειπώθηκε πως λειτούργησε παντού και μπράβο μας, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την δια ζώσης διδασκαλία. Ακόμη είπε πως έκανε διορισμούς μετά από 10χρόνια αδιοριστίας. Σωστό εν μέρη, αλλά ξέχασε να πει ότι δεν έχει μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους, αλλά τους κρατά ομήρους επ’ αόριστο. Τέλος παρουσίασε το έργο του υπουργείου στους τομείς της καταπολέμησης του μπούλινγκ, της σεξουαλικής αγωγής, των δεξιοτήτων και της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης.

Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Για να μην κουράζουμε άλλο, όλα τα παραπάνω να τα λάβουν υπόψη όσοι εκπαιδευτικοί είναι ακόμη και τώρα αναποφάσιστοι, σχετικά με το εάν θα απεργήσουν την Τετάρτη! 

ΔΟΕ: Στο ΦΕΚ της αξιολόγησης απαντάμε με 24ωρη απεργία, κήρυξη απεργίας-αποχής, στάσεις εργασίας και πολύμορφες δράσεις

ΦΕΚ Αξιολόγησης: copy paste κριτήρια!! Επαναλήψεις δεικτών δείχνουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της υποκειμενικότητας της

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω