Άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό 5 ημερών (3+1+1)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

coronavirus 4932607 340

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να πιάσει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια για αυτό το λόγο.

Πώς θα χορηγείται

Οι δύο πρώτες ημέρες θα χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Έπειτα από τον εντοπισμό δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων σε μαθητές -αλλά και μετά την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αξιωματική αντιπολίτευση- η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς μαθητών που νοσούν από κορονοϊό.

Οι σχετικές τροπολογίες βρίσκονται υπό επεξεργασία, η σύνταξή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ και θα κατατεθούν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα.

Αν και για τον δημόσιο τομέα προβλέπεται ήδη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, το ισχύον πλαίσιο θα επανακαθοριστεί με ειδική διάταξη που θα καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βορίδης.

Δημοφιλή!!  10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για το ζήτημα των ποινών σε απεργούς σχετικά με τη ΜΗ συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία

Με το ισχύον πλαίσιο, ένα γονέας-δημόσιος υπάλληλος μπορεί να λάβει τη συγκεκριμένη άδεια μόνο στην περίπτωση που το παιδί του είναι μαθητής σε ένα σχολικό τμήμα που έχει κλείσει ολόκληρο λόγω κορονοϊού (με βάση την αναλογία 50%+1).

Όπως αναφέρεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι γονείς που έχουν παιδί που νοσεί με κορωνοϊό θα λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου.

Ωστόσο, λόγω της αλλαγής των πρωτοκόλλων αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, δική του τροπολογία για την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Πηγή: Εφσυν / Σκαι

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω