Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 για απουσία από την εργασία

📌ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ

➡️Οι εκπαιδευτικοί στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19-gia-apousia-apo-ten-ergasia

➡️μπορούν να λαμβάνουν την Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία τους, η οποία εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.

📎Εφαρμόζοντας το ΦΕΚ Τ.Β΄7/06-01-2022, οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί παραμένουν σε υγειονομικό αποκλεισμό για 5 ημέρες, ενώ η άδεια μπορεί να παραταθεί και για άλλες 5 ημέρες, εάν μετά την παρέλευση των πρώτων 5 ημερών, το αποτέλεσμα του τεστ εξακολουθεί να είναι θετικό.

🎯Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται και το ΦΕΚ 3/Β-4-01-2022, δηλ. οι νοσήσαντες ή απουσιάζοντες λόγω στενής επαφής με κρούσμα εκπ/κοί, να προσκομίζουν Υπ. Δήλωση στην οποία να αναγράφεται ότι βρισκόταν σε υγειονομικό αποκλεισμό, μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ και ότι θα προσκομιστεί η σχετική βεβαίωση μόλις αυτή χορηγηθεί.

✏️Τη σχετική Βεβαίωση Υγειονομικού αποκλεισμού, που εκδίδεται από την Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας, την αιτούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί μέσω email στο generalsecretary@gscp.gr.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo