ed6ba322 20e6 4e22 8c6c 1eae702105fc E-wall

Α φάση με χιλιάδες κενά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η φημολογούμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει στην Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών αποκλειστικά τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αποτελεί μια επιλογή που πλήττει βάναυσα τη δημόσια εκπαίδευση, απαξιώνει ολόκληρα γνωστικά αντικείμενα και αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ειναι γνωστό πως οι φετινοί διορισμοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν κάλυψαν ούτε το ελάχιστο των πραγματικών κενών. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η φημολογούμενη κάλυψη, η οποία θα αφήσει χιλιάδες μαθητές χωρίς καθηγητές, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες, τα σχολεία να μην μπορούν  να λειτουργήσουν ομαλά και τελικά να υποβαθμίζεται το δημόσιο σχολείο.
Παράλληλα, χιλιάδες συνάδελφοι θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην ανεργία και την επισφάλεια, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι τεράστιες και κραυγαλέες, ενώ θα αγωνιούν τόσο για την πρόσληψή τους, όσο και για την κάλυψη της διδακτέας και εξεταστέας ύλης, εξαιτίας  της τράπεζας θεμάτων.
Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων στηλιτεύουμε αυτή την πρακτική και ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων κενών από την Α΄ φάση αναπληρωτών καθώς και τον τερματισμό της απαξίωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ.
Με εκτίμηση,
Πρωτοβουλία Φιλολόγων
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Δημοφιλή!!  Εγκρίθηκαν 3.726 ολιγομελή τμήματα Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ 2025-2026
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω