ΑΥΛΗ E-wall

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Τιμητική Θεατρική Παράσταση – 3ο Δ.Σ. ΠΕΥΚΗΣ

Ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 το σχολείο μας τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων με τη θεατρική παράσταση

Ήταν γενοκτονία   

που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης στις 7:00 το απόγευμα.

Με την παράσταση αυτή, το σχολείο μας επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή στην ψυχή και στο μυαλό μας την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, τον ξεριζωμό από τις προγονικές εστίες, τις σφαγές, τους βιασμούς, τις εξοντωτικές πορείες στα βάθη της Ανατολής, όλα αυτά που άφησαν ανοιχτές πληγές που ακόμα αιμορραγούν.

Η ιστορική μνήμη ενός λαού είναι η κληρονομιά του. Η διατήρησή της αποτελεί ιερή υποχρέωση. Ό,τι χάνεται στη λήθη είναι σαν να μην συνέβη ποτέ. Στις γενιές που χάθηκαν οφείλουμε φόρο τιμής. Στις γενιές που θα έρθουν χρωστάμε τη μετάδοση αυτής της κληρονομιάς.

Δημοφιλή!!  9ο Πολιτιστικό Πανόραμα ΣΠΕΚ - Μια γιορτή των Τεχνών, του Λόγου και της Πολιτιστικής Διπλωματίας

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του σχολείου σας προσκαλούν να βαδίσετε μαζί στους δρόμους της ιστορίας μας.

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω