pexels miguel a padrinan 2882571 scaled

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Α.Ε.Κ. (ΠΡΩΗΝ Ι.Ε.Κ.)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Γεωργία Ρεμπούτσικα σε συνέχεια και της συζήτησης που έγινε σήμερα 22 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας  για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης “Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού” ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα δοθεί λύση στο θέμα της διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!

Δημοφιλή!!  Ενίσχυση Ε.Ε.Κ. και Αγοράς Εργασίας: Πρόσκληση ΚΑΕΛΕ/ΕΣΕΕ για Συγγραφή Οδηγών Κατάρτισης

Ειδικότερα, διάταξη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, ρυθμίζει τη δυνατότητα των αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ. να συμμετέχουν έως 31/12/2025 σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης με τους καταλόγους ερωτήσεων που θα είναι σε ισχύ.

Ως εκ τούτου, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, ο ΕΟΠΠΕΠ θα προγραμματίσει άμεσα τις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Σ.Α.Ε.Κ (πρώην Ι.Ε.Κ.)


Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω