Wavy Bus 02 Single 09 scaled

Περί Κατανομής & Νέων Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανομή και Νέες Οργανικές Θέσεις στην Εκπαίδευση

1. Ανακοίνωση Διορισμών

– Ημερομηνίες Ανακοινώσεων:
– 2021: 22 Ιουλίου
– 2022: 15 Ιουλίου
– 2024: 4 Ιουλίου

– Στοιχεία: Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 10.000 νέους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

2. Ίδρυση Νέων Οργανικών Θέσεων

– Τρόπος Ίδρυσης: Μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο “Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών”.

– Ημερομηνίες:
– 4η συνεδρίαση Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων: 8 Ιουλίου
– Κατάθεση τροπολογίας: Πιθανόν απευθείας στην Ολομέλεια.
– Επόμενα Βήματα:
– Υπερψήφιση τροπολογίας.
– Δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου για τον “Οργανισμό Ακαδημίας Αθηνών” με την τροπολογία.

3. Κατανομή και Χρηματοδότηση

– Προκαταρκτικά Στοιχεία:

– Κάλυψη 5.549 επιπλέον θέσεων μέσω μετατροπής κονδυλίων για αναπληρωτές.
– 4.451 θέσεις μέσω του συστήματος 1-1 (ένας διορισμός για κάθε αποχώρηση).
– Πιθανές Αλλαγές:
Μείωση πιστώσεων για αναπληρωτές συγκριτικά με πέρυσι.

4. Εκκρεμότητες

– Θέσεις στα ΚΕΔΑΣΥ: Αλλαγές στις προϋποθέσεις μετάθεσης.
– Οργανικές Ανάγκες: Σε ΕΕΠ-ΕΒΠ και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
– Εξαγγελίες:
– Αύξηση ωρών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο.
– Ίδρυση Αθλητικών Σχολείων.
– Εισαγωγή νέου μαθήματος Οικονομίας στο Λύκειο.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία κατανομής οργανικών θέσεων και διορισμών θα ολοκληρωθεί αφού ψηφιστεί η τροπολογία. Αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην κάλυψη οργανικών θέσεων και στις προσλήψεις αναπληρωτών λόγω των νέων οικονομικών ρυθμίσεων.

Δημοφιλή!!  Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

 

Ακολουθεί αυτούσιο ολόκληρο το ενημερωτικό

 

Περί κατανομής και νέων οργανικών

Αρχικά, θυμιζω ότι η κατανομή το 2021 ανακοινώθηκε 22/7 και το 2022 15/7. Φέτος, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε από τις 4/7 ότι θα προχωρήσει σε 10.000 νέους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

Το δεύτερο που φαίνεται να απασχολεί αυτές τις ημέρες είναι η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων. Αυτό όπως φαίνεται θα γίνει μέσω κατάθεσης τροπολογίας σε έτοιμο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών». Στις 8/7 είναι προγραμματισμένη η 4η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων για το νομοσχέδιο αλλά το πιο πιθανό είναι ότι η τροπολογία θα κατατεθεί απευθείας όταν το νομοσχέδιο πάει στον Ολομέλεια. Από τη σελίδα της Βουλής δεν υπάρχει αυτή στιγμή προγραμματισμένη ημερομηνία για συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η τροπολογία αναμένεται να υπερψηφιστεί και μετά θα πρέπει να περιμένουμε να πάρει ΦΕΚ ο νόμος για τον «Οργανισμό Ακαδημίας Αθηνών» με την τροπολογία συννημένη.

Δεν είναι σαφές, σε μένα τουλάχιστον, αν στην κατανομή διορισμών θα περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις που θα ιδρυθούν αλλά όπως και να έχει η συνολική κατανομή θα πρέπει να γίνει, ΕΠΙΣΗΜΑ τουλάχιστον, μετά από αυτή τη διαδικασία.

Δημοφιλή!!  Άρχισαν τα όργανα / Έγγραφο Κατσαρού για Συγχωνεύσεις: Προϋποθέσεις Λειτουργίας Τμημάτων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων

Στο οικονομικό κομμάτι το Υπουργείο παιδείας θα καλύψει τις 5.549 επιπλέον θέσεις από μετατροπή κονδυλίων που μέχρι ώρα διατίθενται για προσλήψεις αναπληρωτών. Αυτό δείχνει ότι ξεκάθαρα θα έχουμε κάποιες χιλιάδες πιστώσεις για αναπληρωτές λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Οι υπόλοιπες 4.451 θέσεις είναι από το γνωστό 1-1 (ένα διορισμός για κάθε μια αποχώρηση).

Από αυτή τη διαδικασία θα μείνουν και κάποια “χρωστούμενα”:

Οι θέσεις στα ΚΕΔΑΣΥ που οι προϋποθέσεις μετάθεσης έχουν αλλάξει, οργανικές ανάγκες σε ΕΕΠ-ΕΒΠ και στην Πρωτοβάθμια που φαίνεται να μην καλύπτονται όλες σε αυτή τη φάση.

Εκκρεμότητες έχουμε ακόμα και σε σχέση με τις Υπουργικές εξαγγελίες για αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο, της ίδρυσης Αθλητικών Σχολείων και της εξαγγελίας για νέο ( ; ) μάθημα Οικονομίας στο Λύκειο.
Αυτή είναι η διαδικασία επομένως δεν έχει νόημα κάθε μέρα να ρωτάμε για την κατανομή γιατί θα προηγηθεί η τρπολογία. Και έχουμε και πολύ υλικό να συζητάμε και για το τι θα γίνει του χρόνου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω