0a0e0f9a 6a84 4f1f a4aa 88100cb5b1bc E-WALL

Ο Πιερρακάκης μάχεται με θεούς και δαίμονες για να μας κάνει δώρα έκπληξη – Και μετά θα ξυπνήσουμε

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

του Θοδωρή Μαυρίδη,

Μια μέρα μετά την λήξη του συνεδρίου της ΔΟΕ και στον απόηχο της αγωνιστικής απόφασης για συνέχιση του αγώνα κόντρα στην Αξιολόγηση και νέας απόφασης για Απεργία-Αποχή, βγαίνουν διαρροές στα εκπαιδευτικά σάιτ για μονιμοποιήσεις μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών, αριθμού έκπληξη!

Ο Πιερρακάκης μάχεται με θεούς και δαίμονες για να μας κάνει δώρα έκπληξη – Και μετά θα ξυπνήσουμε

Βγαίνουν λοιπόν «διαρροές» από την ίδια πηγή μιας και όλα τα δημοσιεύματα έχουν την ίδια ακριβώς φρασεολογία, ότι πέρα των 4.500 διορισμών που ήταν κλειδωμένες (με βάση τις αποχωρήσεις που είχαν γίνει και όχι με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου), πλέον μπορούμε να ελπίζομε για χιλιάδες (!) ακόμα. (Τελικά ο αριθμός μάλλον θα καταλήξει γύρω στις 7.000 ή και παραπάνω (10.000+) , περίπου 2,5 χιλιάδες παραπάνω, αλλά και αυτό χιλιάδες είναι τι να κάνουμε.)

Πανηγυρικό κλίμα λοιπόν στην διαρροή των φιλοκυβερνητικών εκπαιδευτικών ιστοσελίδων με εκφράσεις «αριθμός έκπληξη», ή «βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη με συναρμόδιους υπουργούς, για την μετατροπή χιλιάδων θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες θέσεις», όπως επίσης «πρόκειται για ένα συμμάζεμα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς».

Είναι οι ίδιες διαρροές που στην αρχή της θητείας Κεραμέως έγραφαν «η Κεραμέως με την Ζαχαράκη θα χαρτογραφήσουν τα κενά για να γίνουν οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί. Στοχευμένες χειρουργικές κινήσεις από την οξυδερκή Υπουργό» Κάθε νέο πρόσωπο στο Υπουργείο πρέπει να πλασαριστεί ότι κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να λύσει το πρόβλημα της αδιοριστίας κάνοντας τις κατάλληλες μονιμοποιήσεις, με τις τρομερές ικανότητες που διαθέτει. Σαν εξερευνητές η Κεραμέως με την Ζαχαράκη ανακάλυπταν τα αχαρτογράφητα νερά των αναπληρωτών και τώρα ο Πιερρακάκης, μέσα στον καύσωνα και ενώ τα σχολεία είναι κλειστά αυτός είναι εκεί, στο πόστο του, άγρυπνος πολεμιστής μάχεται για να μονιμοποιήσει όσο περισσότερα άτομα μπορεί, παλεύει με θεούς και δαίμονες των άλλων υπουργείων αλλά θα βγει νικητής από ότι φαίνεται, αυτό μας λένε!

Αυτή είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για να μας μοιράσει τελικά ψίχουλα που στην πράξη είναι όσες/οι βγήκαν στην σύνταξη συν 2.500 περίπου. Δηλαδή του χρόνου πάλι 50.000+ αναπληρώτριες/τες θα χρειαστούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Το δούλεμα πάει ψιλό γαζί.

Μάλιστα έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς τα ανώνυμα σχόλια μέσα στις εκπαιδευτικές αυτές (φιλοκυβερνητικές) ιστοσελίδες. Γράφει ανώνυμος με το παρατσούκλι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ «Θα μπορούσαν να γίνουν 7000 και τελευταίοι με το υπάρχον σύστημα για να ικανοποιηθούν όσοι είναι ψηλά στους πίνακες και μετά να περάσουμε στο νέο σύστημα που θα περιλαμβάνει και τον γραπτό. Φυσικά και είναι το πιο δίκαιο σύστημα», ή το πιο εμπεριστατωμένο «Οι αναπληρωτές δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ μέσω μιας επίσημης διαδικασίας. Οι διορισμένοι μέσω ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ έχουν αξιολογηθεί και έχουν διοριστεί οι καλύτεροι των καλύτερων. Οι αναπληρωτές δεν συμπεριλαμβάνονται στην αξιολόγηση που εφαρμόζεται ήδη στα σχολεία και είναι μόνο για τους μόνιμους. Σταματήστε να διορίζετε με τον σημερινό τρόπο εκπαιδευτικούς, διότι σε λίγα χρόνια, στατιστικά, οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί θα έχουν χάσμα τεσσάρων γενεών από τους μαθητές τους. Διορίστε μόνο μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και δώστε την ευκαιρία σε νέους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος και να φέρουν νέα πνοή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όπως φέραμε κι εμείς όταν διοριστήκαμε με τους ΑΣΕΠ 1998, 2000, 2002 κτλ.»

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θα έχουμε διορισμούς ψίχουλα ελάχιστους παραπάνω από ότι οι αποχωρήσεις και αυτό θέλουν να μας το πλασάρουν σαν τεράστιο επίτευγμα του Πιερρακάκη. Μέσα στις επόμενες μέρες φαίνεται να έρχεται το νομοσχέδιο που (εκτός από το ότι σκοπεύει να γκρεμίσει την ειδική αγωγή αλλά και να πλασάρει την ελεύθερη επιλογή σχολείου από γονείς) σκοπεύει να εισάγει και νέο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών που να περιλαμβάνει το Προσοντολόγιο και γραπτό ΑΣΕΠ μαζί.

Η απάντησή μας πρέπει και θα είναι δυναμική. Ήδη τις προηγούμενες μέρες στο συνέδριο της ΔΟΕ αλλά και σήμερα (Τρίτη 2/7 στις 11πμ) στο συνέδριο της ΟΛΜΕ πραγματοποιήθηκε  παρέμβαση από το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτκών. Όχι απλά δεν θα περάσει ο Γραπτός ΑΣΕΠ αλλά θα καταργήσουμε και το Προσοντολόγιο και ας θέλουν αρκετές παρατάξεις να το αποσιωπούν και να το αφαιρούν συνέχεια από τα αιτήματα και από τις προτάσεις τους. Η νέα χρονιά σίγουρα θα μας βρει επί ποδός αγωνιστικών σχεδιασμών με τις αναπληρώτριες/τες να είναι αποφασισμένες/οι να υπερασπιστούν τις ζωές τους. Τέρμα πια το δούλεμα. Την έκπληξη την ετοιμάζουμε εμείς. Ήρθε η ώρα να γνωρίσει και ο Πιερρακάκης το κίνημα των αναπληρωτριών/των.

Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη – Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Πηγή: selidodeiktis.edu.gr

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω