asep 1

Η Οργισμένη Απάντηση & των Εργαζομένων του ΑΣΕΠ στις Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη – Καταγγέλλουν για Αναξιοκρατία & πελατειακές σχέσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Οργισμένη Απάντηση & των Εργαζομένων του ΑΣΕΠ στις Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη – Καταγγέλλουν για Αναξιοκρατία & πελατειακές σχέσεις

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) αποτελεί μια άμεση και σαφή απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες αμφισβήτησαν τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του προέδρου του ΑΣΕΠ όσο και των εργαζομένων του οργανισμού.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού:

  • Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το ΑΣΕΠ «δεν λειτουργεί», αναφέροντας την αργή διαδικασία προσλήψεων ως σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα για την κάλυψη θέσεων στον τομέα της Υγείας.

Απάντηση των Εργαζομένων του ΑΣΕΠ:

  • Οι εργαζόμενοι του ΑΣΕΠ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι υποβαθμίζει τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού, τονίζοντας την προσήλωση του ΑΣΕΠ στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
  • Η αντίδραση αυτή επιχειρεί να προστατεύσει το κύρος του ΑΣΕΠ και να αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι λόγω αυξημένων αρμοδιοτήτων και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.
  • Οι εργαζόμενοι αφήνουν αιχμές για τις συνθήκες αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις κατά του ΑΣΕΠ υπονομεύουν τον θεσμό και τις προσπάθειες για διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων.
Δημοφιλή!!  Στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η 1ΓΤ/2024 - Η 2ΓΔ/2024 είναι στη φάση της τελική έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας

Ολόκληρη η Ανακοίνωση των Εργαζομένων του ΑΣΕΠ

«Μετά από 30 χρόνια (1994-2024) λειτουργίας του, το ΑΣΕΠ έχει αδιαμφισβήτητα καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο θεσμικός εγγυητής της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Δικαιώνοντας τη συνταγματική του θωράκιση, έχει αποδείξει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ανεπηρέαστη και αμερόληπτη υλοποίηση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού, συμβάλλοντας αποφασιστικά και αποτελεσματικά στη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα με τους πλέον κατάλληλους για κάθε θέση υπαλλήλους.

Παρά ταύτα, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε επανειλημμένες και κλιμακούμενες επιθέσεις που αφορούν στη λειτουργία του, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την 11η Ιουνίου 2024.

Η λανθασμένη εντύπωση ή και πληροφόρηση του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται αβίαστα από τα πραγματικά στοιχεία της έκδοσης αποτελεσμάτων και της διενέργειας διαγωνισμών για τα οποία, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ενημερώνεται αρμοδίως.

Η φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες που ανατίθενται στο ΑΣΕΠ και απαιτούν εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς για την τήρηση ασφυκτικών προθεσμιών.

Αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη.

Πιστεύουμε ότι η κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες του κράτους αλλά και ισχυρό πλαίσιο προστασίας των πολιτών απέναντι στην αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

Δήλωση – Απάντηση του προέδρου του ΑΣΕΠ προς πάσα κατεύθυνση (κυβέρνηση) – 6.300 ενστάσεις εκπαιδευτικών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω