ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέσα σε 3 μέρες ξεπέρασαν τις 4.300 αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή στη νέα δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η νέα δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για νέους 18-29 ετών

Στόχος: Η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η νέα δράση για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, η οποία ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου, έχει ήδη σημειώσει μεγάλο ενδιαφέρον με 4.392 αιτήσεις για συνολικά 5.482 θέσεις να έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις εντός μόλις τριών ημερών. Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει 25.000 νέους ανέργους, ηλικίας 18-29 ετών, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα σε 3 μέρες ξεπέρασαν τις 4.300 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή στη νέα δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους

Μέσα σε 3 μέρες ξεπέρασαν τις 4.300 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή στη νέα δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους

Από την Παρασκευή 7 Ιουνίου που ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» έως και σήμερα, έχουν ήδη υποβληθεί 4.392 αιτήσεις για συνολικά 5.482 θέσεις.

Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι 25.000 άνεργοι 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.

Δημοφιλή!!  Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου καταρτιζομένων εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ για 50.000 ανέργους

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

QUm6I45ZX5AAAAABJRU5ErkJggg==

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.

Δημοφιλή!!  Ξεκινούν οι Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για Συνταξιούχους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. €, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω