ΟΔΟΣ

Νέες αλλαγές στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Καταργείται η βάση του 50, έρχεται “κλιμακωτή” βαθμολογία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες αλλαγές στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Καταργείται η βάση του 50, έρχεται “κλιμακωτή” βαθμολογία

  • Καταργείται η υποχρεωτική ελάχιστη βάση βαθμολογίας 50 στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  • Το ΑΣΕΠ θα ορίζει τη βάση σε κάθε διαγωνισμό, τόσο συνολικά όσο και στα επιμέρους στοιχεία.
  • Δεν θα δημοσιοποιούνται τα θέματα και οι απαντήσεις των εξετάσεων.
  • Θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ παραδείγματα ερωτήσεων για τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

ΑΣΕΠ: Τέλος η βάση του 50, έρχεται “κλιμακωτή” βαθμολογία

Με την εισαγωγή της τροπολογίας Κεραμέως, αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πλέον, η υποχρεωτική ελάχιστη βάση βαθμολογίας ορίζεται σε κλίμακα 1-100, με το ίδιο το ΑΣΕΠ να έχει τη δυνατότητα να ορίζει τη βάση που επιθυμεί. Επιπλέον, δεν δημοσιοποιούνται τα ίδια τα θέματα και οι ερωτήσεις των εξετάσεων, αλλά παραδείγματα ερωτήσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Η τροπολογία προβλέπει επίσης αρνητική βαθμολόγηση. 

Η κατάργηση της βάσης του 50 στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ δημιούργησε ήδη ανησυχίες που εκφράστηκαν με μηνύματα που έφτασαν στη σελίδα μας. “Ενώ η κατάργηση της βάσης ίσως ακούγεται δελεαστική, καθώς δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους υποψηφίους να πετύχουν, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Η “κλιμακωτή” βαθμολογία μπορεί να οδηγήσει σε άνιση μεταχείριση των υποψηφίων, καθώς η βαρύτητα των ερωτήσεων και η δυσκολία των γραπτών μπορεί να διαφέρουν από διαγωνισμό σε διαγωνισμό.”

Δημοφιλή!!  4Κ/2024 : Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής

 

Οι αλλαγές που θα ψηφίσουν αφορούν τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, όχι τον γραπτό διαγωνισμό για τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, είναι εύλογο να προβληματίζεται κανείς για το ενδεχόμενο αντίστοιχων αλλαγών να εφαρμοστούν και στον “γραπτό διαγωνισμό για τους εκπαιδευτικούς στο μέλλον” που συνεχως ευαγγελίζονται στο ΥΠΑΙΘΑ.

Μελέτη ΚΕΜΕΤΕ 2010 / Σύστημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση – Διαγωνισμός ΑΣΕΠ – Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί!!!!

Aκαθάριστοι πίνακες ΑΣΕΠ της 1ΓΕ/2023 – 2ΓΕ/2023 ταξινομημένοι κατά κλάδο ή ειδικότητα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω