question mark 1829459 1280

Αυθαίρετη τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος: Απαράδεκτη πρακτική σε βάρος απεργών εκπαιδευτικών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυθαίρετη τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος: Απαράδεκτη πρακτική σε βάρος απεργών εκπαιδευτικών!

Η απεργία στις 28/2 ανέδειξε την αυθαίρετη τροποποίηση ωρολογίων προγραμμάτων εις βάρος απεργών εκπαιδευτικών. Συμπτύχθηκαν ώρες απεργών, αναγκάζοντας γονείς να παραλάβουν νωρίτερα τα παιδιά τους. Η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα και οφείλει να γίνεται σεβαστή από όλους. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και δε θα επιτρέψει την επανάληψή της. Αργίες και τριήμερα 2024: Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σεβασμός στο νόμιμο δικαίωμα της απεργίας από όλους, εκπαιδευτικούς και Διοίκηση.

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Αυθαίρετη τροποποίηση Ωρολόγιου Προγράμματος

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 28/2 στην οποία συμμετείχε μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νομού μας, ανέδειξε, δυστυχώς,  ένα συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που αφορά στην αυθαίρετη τροποποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων εις βάρος των απεργούντων εκπαιδευτικών αφενός και, των γονέων αφετέρου, οι οποίοι το πρωί της ίδιας ημέρας άφησαν τα παιδιά τους στο σχολείο και κλήθηκαν στη συνέχεια να τα παραλάβουν νωρίτερα από την κανονική ώρα αποχώρησής τους, καθώς συμπτύχθηκαν ώρες απεργούντων εκπαιδευτικών και δεν πραγματοποιήθηκε, όπως έπρεπε, το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη της Επιστολής της Π.Ο.Σ.ΥΠ & Υποστήριξη των Διευθυντών και Προϊσταμένων προς τον Διευθυντή ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Με τέτοιου είδους τακτικές ματαιώνεται και υποτιμάται ο αγώνας των απεργούντων εκπαιδευτικών, εις βάρος των οποίων φάνηκε να «βολεύονται» οι μη απεργούντες και να καταστρατηγείται το εργασιακό τους ωράριο, -εντός του οποίου λογίζεται και η φύλαξη μαθητών σε περίπτωση έκτακτης απουσίας, όπως αυτή της συμμετοχής εκπαιδευτικών σε νόμιμη απεργία -(σημ: οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν για τη συμμετοχή τους σε απεργία έως τις 8.00’ π.μ. της ίδιας ημέρας).

Η απεργία, ως ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα κάθε εργαζόμενου οφείλει να γίνεται ΣΕΒΑΣΤΗ από όλους ανεξαιρέτως.

Όπως το σέβονται οι γονείς των μαθητών και μαθήτριών μας ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ οι μη απεργούντες συνάδελφοί μας – εκπαιδευτικοί και Διοίκηση – και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να συμβεί πάλι παρόμοιο φαινόμενο που προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία, χάνοντας το μεροκάματό τους.

Δημοφιλή!!  Επιτακτική Ανάγκη Κάλυψης Αναγκών και Δημιουργίας Νέων Οργανικών Θέσεων - Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Γιατί ακόμα και με την ψυχρή λογική η επιλογή είναι Απεργία – Αποχή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω