νέες συμβάσεις νέο μισθολόγιο 1

Προσοχή στις νέες συμβάσεις με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο – περιέχουν επικίνδυνους όρους / ΟΙΕΛΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΙΕΛΕ: Προσοχή στις νέες συμβάσεις με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο – περιέχουν επικίνδυνους όρους

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών προειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς να μην υπογράφουν νέες συμβάσεις με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο. Οι συμβάσεις αυτές περιέχουν επικίνδυνους όρους για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, όπως μείωση ωραρίου και μείωση αποδοχών, καθώς και για το ωράριο παραμονής στη σχολική μονάδα (υποχρεωτικό 30ωρο).

Μεγάλη προσοχή: Δεν υπογράφουμε ΚΑΜΙΑ νέα σύμβαση με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο!

  • Μην υπογράφετε καμία τέτοια σύμβαση
Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν σε γνώση της Ομοσπονδίας μας καταγγελίες συναδέλφων που μας ενημέρωσαν ότι καλούνται να υπογράψουν «νέες» συμβάσεις με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο. Οι συμβάσεις αυτές περιέχουν επικίνδυνους όρους για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας (μείωση ωραρίου και μείωση αποδοχών, χωρίς αναφορά σε όρους μείωσης) και για το ωράριο παραμονής στη σχολική μονάδα («υποχρεωτικό» 30ωρο).

Συνάδελφοι, προσοχή!

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δεν υπογράφουμε καμιά τέτοια σύμβαση, διότι θέτει τα στοιχειώδη δικαιώματά μας σε κίνδυνο.

Πρώτον:

Δεν υπάρχει ανάγκη υπογραφής νέας σύμβασης λόγω του νέου μισθολογίου. Αν αυτό ίσχυε, θα καλούνταν οι εκπαιδευτικοί να υπογράφουν νέες συμβάσεις με αλλαγές ΜΚ, νέα τέκνα και απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, που προκαλούν αλλαγή στο μισθό.

Δεύτερον:

Μείωση ωραρίου μπορεί να γίνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις περιπτώσεις που ο νόμος επιτρέπει τη μείωση ωραρίου.

Τρίτον:

Δεν υπάρχει κανένα υποχρεωτικό 30ωρο. Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 13 του Ν. 1566/85, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, το εργασιακό ωράριο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο σε έξι (6) ώρες ημερησίως ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα. Επομένως, οι 30 ώρες είναι το μέγιστο όριο απασχόλησης για έναν εκπαιδευτικό πλήρους ωραρίου (για τους μειωμένου ωραρίου η εφαρμογή είναι αναλογική). Δείτε εδώ την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου Γ. Μελισσάρη για το εκπαιδευτικό ωράριο.

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω