Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε σε 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου στην Πάτρα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε σε 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου στην Πάτρα

Στις 9 Νοεμβρίου 2023, μια ομάδα τριών ανηλίκων επιτέθηκε σε έναν 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου στην Πάτρα. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από το σχολείο, ενώ ο μαθητής βρισκόταν μόνος του. Οι ανήλικοι τον αιφνιδίασαν και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα, με αποτέλεσμα να σπάσει το σαγόνι του. Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα του δήλωσε ότι ο γιος της έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ότι θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να αναρρώσει.

Σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή, οι τρεις ανήλικοι που επιτέθηκαν στο παιδί της είναι συμμαθητές του.

Αυτό το περιστατικό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία. Το bullying είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα.

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

Η μητέρα του μαθητή που δέχτηκε την επίθεση δήλωσε ότι είναι εξοργισμένη με την αντιμετώπιση του περιστατικού από την πλευρά του σχολείου. Όπως είπε, είχε αναφέρει το πρόβλημα του bullying στις αρχές του σχολείου, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα για την προστασία του παιδιού της. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Το περιστατικό στην Πάτρα είναι ένα ακόμη σημάδι ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying. Τα παιδιά με αναπηρία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτή τη μορφή βίας και πρέπει να προστατευτούν από αυτήν.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους, να αισθάνονται ασφαλείς και να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω