6fe84e2e 679b 4c00 8f23 f6bc9f836d92

Εκπαιδευτικοί εκβιάζονται να συμμετέχουν σε ενδοσχολικά απογευματινά σεμινάρια – Είναι προαιρετικά και εκτός εργασιακού ωραρίου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι καλό παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, όπως και το τι είναι υπηρεσιακό τους καθήκον και τι όχι. Όλοι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε πάμπολλες επιμορφώσεις και πλέον διαθέτουν πληθώρα μεταπτυχιακών τίτλων και σεμιναρίων. Έχουν μάλιστα αποκτήσει σχεδόν όλοι κουλτούρα δια βίου μάθησης και φροντίζουν να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους πάνω στον επιστημονικό τους τομέα, χωρίς να χρειάζονται τις υποδείξεις του νέου νόμου 4823/21 για την αξιολόγηση. Δεν περιμέναν τις ενδοσχολικές επιμορφώσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης για να επιμορφωθούν ευτυχώς. Έχοντας υπόψη αυτήν την πραγματικότητα, προκαλεί θλίψη η στάση πολλών να παρουσιάζουν τα εκτός ωραρίου, απογευματινά ενδοσχολικά σεμινάρια ως υποχρεωτικά και να δημιουργούν προβλήματα στην επιβαρυμένη καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συχνά εκβιάζονται να συμμετέχουν. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. “Η Αθηνά”:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών « η Αθηνά »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τα ενδοσχολικά απογευματινά σεμινάρια, ο Σύλλογος Αθηνά έχει ήδη τοποθετηθεί σε ανακοίνωσή του που αφορά την υπεράσπιση του «Πλαισίου Εργασιακών Δικαιωμάτων μας», γιατί αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της Αξιολόγησης που ανεπιτυχώς προσπαθεί να επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας.

Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι τα ενδοσχολικά απογευματινά σεμινάρια του Ν. 4823 (άρθρα 95 και 96), συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος, είναι εκτός εργασιακού ωραρίου και παρότι είναι προαιρετικά οι εκπαιδευτικοί εκβιάζονται να συμμετέχουν μέσω της αξιολόγησης. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που συνεχίζουμε να δίνουμε τη συλλογική μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ Σ’ ΑΥΤΑ και να μην επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την ακύρωση του αγώνα μας.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι τα διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια, που πραγματοποιούνται με άδεια των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, δεν μπορεί να απαιτούν την παραμονή των συναδέλφων πέρα από το εργασιακό τους ωράριο και, ασφαλώς, σε καμία περίπτωση απογευματινές ώρες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η νικηφόρα ολόπλευρη μάχη που δίνουμε και φέτος ενάντια σε όλες τις μορφές Αξιολόγησης (Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας, Ατομική Αξιολόγηση, Μέντορες/Ενδοσχολικούς Συντονιστές) είναι και μάχη ενάντια στην εμπέδωση της κουλτούρας Αξιολόγησης (ενδοσχολικά απογευματινά σεμινάρια, ανεπιτυχείς απόπειρες των Αξιολογητών/Επιθεωρητών να υπερθεματίσουν υπέρ της Αξιολόγησης κλπ).

Σας καλούμε σε ενότητα και συσπείρωση στο Σύλλογο Αθηνά και στους Συλλόγους Διδασκόντων. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δημοφιλή!!  Απομακρυσμένες περιοχές: Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα συμπληρώνουν ωράριο σε Γυμνάσια

Δ/ντριες παραβιάζουν αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και ανεβάζουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ κατά το δοκούν – Καταγγελία

Οι καταγγελίες bullying γίνονται στον εκπαιδευτικό που κερδίζει την εμπιστοσύνη – Οι πλατφόρμες καταγγελιών είναι άλλη μια παρωχημένη γραφειοκρατική απάντηση σε ένα παιδαγωγικό πρόβλημα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω