Screenshot 20230303 233904 Instagram

Μητρώο Δωρέαν Εργασίας εκπαιδευτικών, η νέα καινοτομία του ΙΕΠ – Πως δεν το σκεφτήκαμε αναφωνούν οι απανταχού εργοδότες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τζάμπα Εργασία ή όπως λέγεται ευγενικά “εθελοντική”ετοιμάζεται να εισάγει η ηγεσία του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμενα τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτικών οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς καμία οικονομική αμοιβή, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ, καθώς το ινστιτούτο δεν έχει λεφτά και χρειάζεται βοήθεια.

Να θυμήσουμε τι λεφτά έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα το ΙΕΠ; Πάμε εδώ: Απίστευτο: Πόσο κόστισε ο πρωκτικός συγκρατητής; – Τρελά λεφτά στον προϋπολογισμό “Επιστημονικού Σχεδιασμού”, “Επιμορφωτικού Υλικού” και λοιπών εργασιών της Πράξης “Εισαγωγική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών”

Άρα ίσως τελικά λεφτά να (ΙΕΠ)ΑΡΧΟΥΝ

Ίσως να υπάρχουν  λεφτά για “συγγραφή” επιμορφωτικών υλικών με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Ίσως υπάρχουν για συνοδευτικές εργασίες, όπως όλες αυτές που αναγράφονται παραπάνω. Άρα αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους, δεν έχει λεφτά το ΙΕΠ για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν και δωρεάν.

Διαβάζουμε ότι το ΙΕΠ, έχει έτοιμο το Σχέδιο απόφασης και αναμένεται να το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες. Στο Μητρώο αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν στελέχη εκπαίδευσης, πάσης φύσεως εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και γενικότερα όλοι όσοι εμπλέκονται με την εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες στο Mητρώο θα καλούνται από το ΙΕΠ, κατά περίπτωση, να παρέχουν συμβουλευτικές τους υπηρεσίες για θέματα της ειδικότητάς τους.

Δημοφιλή!!  Καταιγίδα υποβαθμίσεων σχολείων και στα Δωδεκάνησα - Πετσοκόβουν σχολεία και τμήματα πανελλαδικά

Μαθαίνουμε ακόμη ότι το ΙΕΠ αναζητά τρόπους να υπάρξει, αντί οικονομικής αποζημίωσης, κάποια άλλη ανταπόδοση. Άραγε Θα μοιραστεί κανένα μόριο σε κάποιον από τους φακέλους αξιολόγησης, ή στα προσοντολόγια διευθυντών και λοιπών; Τι τύχη για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Ίσως θα πρέπει να δουλέψουν και αμισθί, για να μαζέψουν αρκετά μόρια για κάποια απο τις διαδικασίες κατηγοριοποίησης τους. Βέβαια η χορήγηση  βεβαίωσης η οποία θα οδηγεί σε υπολογισμό μορίων, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να υλοποιηθεί, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Αλλά δεν δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει..

Σε κάθε περίπτωση οι αναφορές στο άρθρο αυτό δεν απευθύνονται στην ενδεχομένως ειλικρινή προσπάθεια κάποιων να παράξουν επιπλέον έργο, χωρίς συγκεκριμένους πόρους, αλλά καυτηριάζουν τη λογική της απλήρωτης εργασίας. Ο κόσμος και ιδιαίτερα αυτός της εκπαίδευσης, ζει από τη δουλειά του και πληρώνεται με πολύ χαμηλές αποδοχές για να έχει την πολυτέλεια να δουλεύει επιπλέον ώρες αμισθί.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω